Daško Milinović: Napadnut sam jer nerviram desničare i nacionaliste, samo u Srbiji predsednik lično poznaje batinaše

Novinar Daško Milinović izjavio je da je nedavno napadnut jer "nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti" i da su kod nas "vodeće ličnosti u državi povezane sa ultradesničarima".
Daško Milinović: Napadnut sam jer nerviram desničare i nacionaliste, samo u Srbiji predsednik lično poznaje batinaše
Foto: Youtube screenshot
U izjavi za nedeljnik NIN, Milinović je, na pitanje na koga konkretno misli, rekao "na našeg predsednika države".
 
"Znamo iz kog političkog miljea dolazi, znamo gde je proveo političku mladost, ko su ljudi ekstremne desnice kao što je Srpska radikalna stranka", dodao je Milinović.
 
Rekao je da "samo kod nas imamo u državnom vrhu na važnim funkcijama ljude koji poznaju mnoge ulične batinaše, pripadnike ekstremne desnice".
 
"To je problem. Nema šanse da predsednik Francuske poznaje uličnog huligana. Nema šanse da Džo Bajden ima neke veze sa Kju-kluks klanom, nikakve. Nema šanse da Angela Merkel poznaje naci-skinse iz Drezdena, a kod nas ih državni vrh lično poznaje", rekao je Milinović.
 
Ocenio je da "u ovoj zemlji neofašistički pokret deluje u političkom podzemlju i ima razne frakcije i grane, stepene radikalizacije, svoje stepene 'desnosti'". Prema njegovim rečima, "ima ih od desnog centra, do onih koji se kunu u Adolfa Hitlera".
 
"To svuda postoji, ono po čemu smo izuzetak je jedinstvena blizina ekstremne desnice sa vrhovima vlasti. Kod nas su vodeće lilčnosti u državnom vrhu povezane sa ultradesničarima", naglasio je Milinović.
 
Podsetimo da je Milinović prošlog petka napadnut prilikom odlaska na posao. Poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga potom udarila šipkom. U međuvremenu je objavljen snimak hapšenja osumnjičenih za napad. Tri dana nakon napada, u Novom Sadu je održana antifašistička šetnja.
  • Lala bosanski

    22.04.2021 22:00
    @Laloš...znaš zašto treba koristiti taj rečnik? Citiraću ti velikog pisca Bertolda Brehta, odnosno njegov odgovor na pitanje zašto toliko psuje dok govori o nacistima..."Zato što ta gamad drugi jezik ne razume". Baš tako, gamadi se obraćaš na jeziku koji razume. A to da voliš "dodjoše". Meni je majka "dodjoš", otac je odavde. 3/4 Vojvodine je takvo. Nacisti i fašisti su stranci u Vojvodini i njih moramo proterati odavde na vreme. Jer ume da bude kasno. Sad je Daško dobio štanglom, sutra ću ja, prekosutra ti, jer se tim idiotima neće svideti što ne pevamo lepo, što imamo krive noge, što nismo dovoljno "veliki Srbi".
  • Ptić Rugalac

    22.04.2021 19:02
    @Mastodont
    Gle, autošovinista iz mezozoika brani autošovinistu-pripravnika. Similis simili gaudet. Jugonostalgičarski autošovinizam - poslednje utočište kojekakvih soroščića i ostalih "aktivista".
  • Grad

    22.04.2021 15:59
    Nedavno sam imao jednu "debatu" na Youtube tj medju kometare sa jednim od ovih nacionalista koje Dasko nervira. Lik je tvrdio da dok su nacisti bili ovde tokom WW2 znao se red, da dok su Skinhedsi vladali 90tim u Novom Sadu da se znao red i disciplina. E sad vecina takvih smeta Dasko, tako da vise nego ubedjen da je Dasko itekako u pravu. Nacisti i fasisti su itekako prisutni medju nas, bili su prisutni 90tih , a dolaskom Vucica na vlast revitalizarali su se... SF SN!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti