FOTO: Otvoreni bazeni na Spensu u lošem stanju, novac za obnovu obezbeđen, ali još uvek nema radova

Gradski odbor Demokratske stranke upozorio je da su otvoreni bazeni na Spensu pretvoreni u baru i smetlište.

Ova stranka je prosledila i fotografije stanja na bazenu gde se vide ispucale pločice i ubačena ograda u vodu, a navode da su im slike dostavili zaposleni na Spensu.

DS kaže i da postoje indicije da su oštećenja nastala od strane radnika koji su bili angažovani u propaloj rekonstrukciji zatvorenog bazena, a koji navodno nisu primili zarade za posao koji su loše uradili.

Predsednik Gradskog odbora Veljko Krstonošić zatražio je zbog stanja otvorenog bazena smenu rukovodstva.

"U otvorenom bazenu Spensa već mesecima se nalaze delovi konstrukcije pokretne tribine, plastične stolice, delovi metalne ograde. Prema svedočenju zaposlenih na Spensu, sve to su u bazen bacili radnici koji su učestvovali u rekonstrukciji zatvorenog bazena u znak protesta zbog neisplaćenih zarada. Reč je o radnicima koje je, kako kažu na Spensu, angažovao Slobodan Milić, najbliži saradnik i nekadašnji savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića. Učešće Milića u tom poslu direktno dovodi u vezu Vučevića sa propalom obnovom zatvorenog bazena za koju je gradonačelnik iz gradskog budžeta isplatio čak 127 miliona dinara. Zatvoreni bazen već dugo nije u funkciji zbog toga što je u propaloj rekonstrukciji teško oštećen, a sad vidimo da je i otvoreni bazen zapušten i devastiran. U otvorenom bazenu trenutno 'leži' voda koje tu nikako ne bi smelo biti tokom zime i koješta drugo, a vidna su oštećenja na pločicama, drenažnoj opremi i drugo", navodi se u pisanoj izjavi Krstonošića.

O stanju na bazenima Spensa priča se duže od godinu dana, a 021.rs je početkom godine otkrio propuste u radovima (više o tome OVDE), za šta još uvek niko nije odgovorao (više na OVOM LINKU). Angažovani su stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka kako bi se uradio novi projekat rekonstrukcije, a rok za izradu projekta bio je 30. april.

U međuvremenu, Novi Sad je obezbedio 60 miliona dinara za rekonstrukciju postrojenja za pripremu bazenske vode zatvorenih i otvorenih bazena.

Takođe, Spens je u aprilu dobio od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 30 miliona dinara za sanaciju plaže otvorenog bazena sa tribinskim prostorom i u obrazloženju se navodi da je novac dat kako bi se sanirala vidna oštećenja keramičkih pločica, kao i armirano-betonskih tribina sa izloacijom.

Projektom je predviđeno uklanjanje svih postojećih slojeva (keramike, hidroizolacije, košuljice) sa plaže spoljašnjeg bazena i dela tribina, potom stavljanje novih pločica i kao novina ozelenjavanje krovnih bašti iznad tribine. Za sada nisu raspisani tenderi za ove radove.

  • Vlada

    11.05.2021 11:57
    @Aquamen

    Jel piše na guglu da zimsko održavanje bazena uključuje i bacanje metalnih konstrukcija u bazen?
  • Ozvalavljen

    11.05.2021 09:23
    @Rade
    Hahaha... pokusavas da odbranis Radikalsko-mafijasku bandu?
  • Aquamen

    10.05.2021 23:20
    Istina
    "Ko nema u vuglu ima u Guglu" ali bitno je da se nešto iskomentarise pa makar to bila i glupost.
    Bazen čija je školjka napravljena od betona i na nju lepljena keramika, MORA zimi da bude napunjen vodom i takav ostaje sve do proleća, tada se prazni i tretira preparatima itd itd. Ovo svaki bazendzija zna i naravno da će se od kraja sezone do početka sezone uhvatiti zelena alga u bazenu. To je normalno. Može i bez toga ali su tada potrebne UV lampe koje bi ubijale alge i voda bi bila cista, ali to je nepotrebno ako se pre pocetka sezone prazni bazen i pere.
    Eto, ako nekad budete imali bazen u dvorištu, da znate iz prve ruke šta vas čeka zimi, jer to tako mora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti