FOTO, VIDEO: Ustaškim obeležjem oskrnavljen mural posvećen Đorđu Balaševiću na Limanu

Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu oslikao umetnik iz Doboja, osvanuo je naružen ustaškim simbolom, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Ustaškim obeležjem oskrnavljen mural posvećen Đorđu Balaševiću na Limanu
Foto: 021.rs

Mural se nalazi na Limanu II, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30. Preko Balaševićevog čela nepoznata osoba je danas, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, sprejom iscrtala ustaško "U" sa krstom.

Inače, grafiti mržnje postali su svakodnevna pojava na ulicama Novog Sada, ali je ovo prvi put da je jedan od murala posvećenih Balaševiću oskrnavljen na ovakav način.

Podsetimo da je početkom marta 27-ogodišnji Deni Božić iz Doboja prvi put došao u Novi Sad kako bi naslikao mural, a doputovao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića "Biciklana".
 
Kako je mural izgledao pre skrnavljenja možete videti u našem tekstu OVDE.
 
 
Dodajmo da ovo nije jedini mural posvećen Balaševiću u nekom od gradova Srbije koji je oskrnavljen. Početkom marta mural "Živeti slobodno", koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, uništen je posle samo nekoliko sati.
 
  • MonteDushano

    13.05.2021 17:11
    Nema većeg nacionalizma u svetu od ovoga u mikroskopskim balkanskim zemljama, bio akter srpskog, hrvatskog ili drugog porekla. Nadam se da će svi "naši" nacionalisti ostati tu gde su, a pametni i kulturni otići u beli svet.
  • Лиманац

    13.05.2021 16:28
    Лицемерје
    Некима је онај „курал” био у реду а одједном су заштитници фасада и мурала... Не будите лицемерни, осудите свако шарање по фасади или муралу! Ја, у сваком случају, осуђујем.
  • otac Makarije

    12.05.2021 16:04
    Gde
    su sada mantijaši da osude i grasdske vlast
    i da prekreče brljotinu poput kurala na onom
    ruglu iz centra . Ne javlja se ni bratija "bute
    dobri " da metne kameru da vidi ko je počinitelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti