FOTO: Uništen mural posvećen Balaševiću u Požegi

Mural "Živeti slobodno" posvećem nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, uništen je posle samo nekoliko sati.
FOTO: Uništen mural posvećen Balaševiću u Požegi
Foto: 021.rs

Ovim muralom Inicijativa za Požegu htela je da iskaže poštovanje prema umetniku i posvetila ga je svima koji veličaju ljubav, slobodu, život.

"Mi smo nacrtali mural i neko vreme smo dežurali, jer smo sumnjali da ima ovih 'nju-ejdž' četnika, fašista i slično, koji bi tako nešto mogli da urade. Mi smo do sinoć u devet sati pratili, gledali, a zatim smo otišli. Nakon toga su nepoznate osobe sve uništile", kaže za nova.rs Bogdan Radovanović iz Inicijative.

"Nije bilo potrebno biti vidovit (ni posebno pametan), pa pretpostaviti da će se dogoditi ovo što se i dogodilo – da će vandali pod okriljem noći uništiti svaki nagoveštaj normalnosti. Bez obzira na niska očekivanja, teško je pomiriti se sa stvarnošću u kojoj neko precrtava poruku 'Živeti slobodno!' Šta može biti u glavi tom stvorenju? On se zalaže za ropstvo, šta li?", navodi Radovanović.
 
 
Proteklih dana u više gradova u Srbiji, ali i u regionu, osvanuli su murali sa likom Balaševića, u čast kantautora koji je preminuo 19. februara u 67. godini.
 
Novi Sad je juče dobio dva murala posvećena Balaševiću, oba na Limanu. Možete ih videti OVDE.
  • Mr. No

    17.10.2022 15:40
    Nije to Đole
    To je stric Albert iz serije "Mućke"
  • waldorf&statler

    09.03.2021 17:11
    Pa kad su nacrtali Popaja jbg. Nisu deca prepoznala...
  • botovanje

    08.03.2021 08:23
    Botovanje bez ikakvog stida i prikrivanja dokazuje da je ovo u režiji režima.
    Istog onog koji je kao oplakivao Balaševića i organizovao okupljanje za njega.

    Oni koji opravdavaju uništavanje jer je u pitanju politički mural, nek pogledaju šta stoji u Ustavu.

    Botovi će biti prvi koji će napustiti ovaj režim kad krene da se urušava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.