Predložite ime novog mosta u Novom Sadu

Novi Sad će dobiti most u produžetku Bulevara Evrope. Gradonačelnik Novog Sada najavio je da će ime novog mosta izabrati Novosađani.
Predložite ime novog mosta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U sredu je u Gradskoj kući organizovan sastanak sa kineskom kompanijom CRBC, koja će učestvovati u izgradnji mosta, i tom prilikom je prikazano nekoliko idejnih rešenja. Gradonačelnik je poručio da će ime novog mosta izabrati sami Novosađani.
 
Projekat izgradnje novog mosta u Novom Sadu proglašen je projektom od nacionalnog značaja i sva je prilika da će, uprkos kritikama na račun procedure i izbora partnera, most biti izgrađen.
 
Iz tog razloga vas ovom prilikom pitamo kako biste nazvali novi most u Novom Sadu? 
 
O imenu novog mosta može se razmišljati u raznim pravcima, da li biste ga nazvali po imenu neke znamenite ličnosti iz Novog Sada, kao što su organizacije predlagale da se novi drumsko-železnički most nazove po Đorđu Balaševiću, dok pojedine opozicione stranke budući most već nazivaju "Kineskim". Naravno, most bi mogao da ponese ime i po nekom pojmom ili gradskom toponimu.
 
Mogućnosti su raznovrsne. Vaše predloge možete ostaviti u komentarima na tekst, a možete predlagati i na Instagram stranici Radija 021.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
Početkom sledeće nedelje sabraćemo kojih je predloga bilo najviše. Računaćemo komentare na tekst, Instagram i Fejsbuk objavu, kao i broj lajkova koji su dobili, te ćemo suziti izbor na nekoliko predloga. Potom ćemo napraviti anketu u kojoj će Novosađani moći da daju svoj sud o tome kako žele da se zove budući most.
 
Da vidimo - šta je novosadski?

Komentari 316

  • Žarko

    25.05.2021 11:33
    Ako je u produžetku bulevara Evrope, onda neka bude most Evrope. Neka nas on prevede preko vode iz Srema, preko Bačke direkt u Evropu. Simbolika ili nešto drugo, ali mi se čini kao jedino razumno ili logično.
  • Nenad

    17.05.2021 08:59
    Vučićev most
    Naziv mosta je očigledan - Vučićev most.
  • Dr

    17.05.2021 08:00
    Most
    ... Đorđa Balaševića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti