FOTO, VIDEO: Palestinci protestovali u centru Novog Sada, traže da se zaustavi krvoproliće

Grupa Palestinaca protestovala je u centru Novog Sada zbog situacije u pojasu Gaze i poslednjeg sukoba Hamasa sa Izraelskim bezbednosnim snagama, koji je doveo do obostranog bombardovanja.
FOTO, VIDEO: Palestinci protestovali u centru Novog Sada, traže da se zaustavi krvoproliće
Foto: 021.rs
Na Trgu slobode ih je okupilo Arapsko-srpsko udruženje, a osim Palestinaca koji žive u Novom Sadu, bilo je i pripadnika arapskih nacija iz drugih zemalja koji žive ili studiraju u vojvođanskoj prestonici ili nekom od drugih gradova u Srbiji.
 
Na skupu su nosili palestinske i srpske zastave, kao i niz plakata sa porukama "Sloboda Palestini", "Stop okupaciji", "Zaustavite ubijanje dece".
 
Oni su tokom gotovo dvosatnog protesta na arapskom, engleskom i srpskom uzvikivali parole podrške Palestini, kao i razne antiratne poruke.
 
 
Palestinac Tareg al-Farra kaže da su protest organizovali kako bi dali podršku sunarodnicima i pozvali međunarodnu zajednicu da reaguje i zaustavi dalje krvoproliće.
 
"Ovde imate Palestince i prijatelje paletinskog naroda koji su došli da apeluju da se zaustavi rat i krvoproliće. Mi nikome ne želimo zlo, ni Izraelu, ni Jevrejima, ni našim Palestincima, nikome, ali tražimo da se Palestina oslobodi i da se završi dalje rušenje i uništavanje. Kao što svi mogu da vide situacija je teška i ovo mora da prestane. Nije u redu da zbog jedne osobe koja izbode doseljenika ceo narod bude proglašen za teroriste i onda mora da trpi ovo što im se dešava", kaže za 021.rs Tareg. 
 
Protest u centru Novog Sada je usledio nakon sličnog okupljanja u Beogradu koji je organizovan pre nekoliko dana.
 
 
Tokom protesta na kojem je bilo oko stotinak osoba nije bilo incidenata i većina Novosađana koja je prolazila je ili fotorgafisala ili podizala prst u znak podrške, dok je policija u civilu obezbeđivala skup. 
  • АМ

    21.05.2021 13:32
    .
    Нема ништа на ЦНН о вама.
  • Pera

    20.05.2021 19:48
    Pocetkom osamdesetih sam bio u nizim razredima osnovne skole. Zbog politike nesvrstanosti redovno smo imali akcije prikupljanja pomoci za Palestince, davali priloge i kupovali markice i nalepnice. Posle su dosle devedesete i ne ulazeci u razloge rata, isti ti Palestinci su dolazili da se bore kao verski fanatici. Da li Palestinci nesto kazu o cetiri hiljade ispaljenih raketa na civilne ciljeve?
    U ovom slucaju Izrael se samo brani, Palestinci nisu odustali od raketiranja civila. Sa druge strane pruzena je vise puta sansa Palestincima da se organizuju i da postanu koliko toliko uredjeno drustvo, oni se uvek okrenu ka teroristima jer im to deluje kao najlakse resenje. Da ima manje terorista medju njima i da im drzavna politika ne podrzava zvanicno terorizam, verujem da bi se lakse izborili za svoja prava. Ovako su ogradjena enklava koju manjina terorista maltretira. Ne pomeraju se na bolje. Ovakvim ponasanjem daju opravdanje Izraelu da se bori sa njima na ovakav nacin.
  • Apsolutno

    20.05.2021 11:42
    ih
    Apsolutno ih podržavam ovo kako se Izrael ponaša decenijama samo podseća na Nemačku u 30-godinama prošlog veka.
    Nemojte da me pogrešno shvatite govorim o Nemačkoj u 30-godinama prošlog veka, kad su Jevreji bili bez osnovnih prava, postojali punktovi za njihovu identifikaciju, prebijani, maltretirani.........sve što Palestinci u sadašnjem kavezu proživljavaju.
    Daj jednoj naciji vojnu i ekonomsku silu, zaboraviće na prošlost i tako tretirati isto svoje susede, kao su se odnosili pred njima pre skoro 100 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti