Aktuelna dekanica Tehnološkog fakulteta jedini kandidat na ponovljenim izborima, ustanova ćuti

Aktuelna dekanica Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu Biljana Pajin će, prema svemu sudeći, ponovo biti u rukovodećoj fotelji, a nakon ponovljenih izbora dekana.
Aktuelna dekanica Tehnološkog fakulteta jedini kandidat na ponovljenim izborima, ustanova ćuti
Foto: 021.rs
Nju je izborno veće fakulteta u ponedeljak predložilo za dekana, kao jedinog kandidata.
 
Svoju kandidaturu je, osim Pajin, predala i šefica Katedre za inženjerstvo materijala Branka Pilić, ali nije dobila dovoljan broj glasova veća, saznaje 021.rs.
 
Samo glasanje imalo je, kako saznajemo, vrlo neizvestan ishod, budući da je aktuelna dekanica osvojila tek dva glasa više od protivkandidatkinje, a tek dovoljno za prolaz u "drugu rundu".
 
Rezultat je bio 40:38 za Biljanu Pajin, uz četiri nevažeća listića.
 
Nastavno-naučno veće Tehnološkog fakulteta sutra će utvrditi predlog kandidata za dekana, a istog dana će komisija za sprovođenje izbora održati sednicu. Sav materijal potom ide na Savet fakulteta, koji bira kandidata na predlog NN veća.
 
Sednica Saveta trebalo bi da se održi 27. maja, kad će biti odneta odluka o izboru dekana na osnovu tajnog glasanja većinom glasova članova. Sednici mora da prisustvuje najmanje dve trećine ukupnog broja članova Saveta.
 
Na Tehnološkom fakultetu nisu odgovorili na pitanja 021.rs o izbornoj proceduri, što je samo nastavak ćutanja ove ustanove na naša pitanja.
 
Izbori za dekana Tehnološkog fakulteta prethodno su poništeni jer nijedna od ove dve kandidatkinje nije dobila dovoljno glasova na prethodnom izbornom veću.
 
Obe kandidatkinje vodile su izborne kampanje u pokušaju da osvoje dovoljan broj glasova za izbor. Ovo nije ni prva burna kampanja na Tehnološkom fakultetu - fakultet je 2018. godine bio u problemu nakon što je pokrajinska inspekcija proglasila izbore za rukovodstvo iz 2017. godine ništavim, kada je za dekana u vrlo sumnjivoj proceduri izabran Radomir Malbaša.
 
Ovi izbori za dekana okončavaju se nakon upravo održanih izbora za novog rektora Univerziteta u Novom Sadu, na kojima je pobedu u "političkim produžecima" odneo dosadašnji prorektor Dejan Madić. Protivkandidatkinja mu je bila profesorka sa Tehnološkog fakulteta Sanja Podunavac Kuzmanović, takođe prorektor, a koja je zaslužna za "zakuvavanje" situacije na svom matičnom fakultetu ze 2018. godine.
  • Radnik

    21.05.2021 00:26
    Eh koliko li će neispravnih uzoraka oceniti pozitivnim po ljudsku upotrebu? Aaa umalo zaboravih,kad će da plate ostetu zaposlenima kojima 4 god ne isplaćuje topli obrok i regres? Jasno je poglavica naredio da blokade računa i tužbi ne sme biti a ona neka izvrne slamaricu i podmiri dugovanja.
  • Relja

    20.05.2021 20:49
    @Margit
    Margit je, pretpostavljam, sarkastična?!
  • Izbor?

    20.05.2021 15:04
    Prof
    Kakav je to izbor kada i nnv i savet imaju mogucnost da glasaju samo za jednog kandidata? Sta biraju tu? Konstatuju da je covek s izbornog veća dobio tamo većinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti