Vučević: Očekujem početak sanacije bazena na Spensu do kraja maja, to je za mene najbolnije pitanje

Otvoreni bazeni u Novom Sadu u finalnoj su pripremi pred otvaranje u novoj sezoni.
Vučević: Očekujem početak sanacije bazena na Spensu do kraja maja, to je za mene najbolnije pitanje
Foto: 021.rs
Ujedno se pripremaju i epidemiološki uslovi za boravak na bazenu, kaže za 021.rs gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
On najavljuje obilazak bazena vrlo brzo i, kako se nada, uvid u početak radova na ponovljenoj sanaciji olimpijskog bazena na Spensu. 
 
Kako je pre 10 dana najavljeno sa Spensa, plan je da otvoreni bazeni na Sajmištu počnu da rade između 11. i 15. juna, a otvoreni bazen Spensa između 4. i 8. juna.
 
Vučević je prošlog petka dobio dugoočekivani projekat ponovljene sanacije bazena od stručnog tima Fakulteta tehničkih nauka. U toku su sastanci predstavnika fakulteta, izvođača radova i projektanta, a dinamika radova trebalo bi da se utvrdi sutra.
 
"Još jednom mi je potvrđeno da je projekcija fakulteta da su četiri meseca potrebna za ispravke radova tako da ćemo početkom sledeće nedelje da damo još precizniju dinamiku. Fakultet tehničkih nauka će biti nadzorni organ", kaže Vučević.
 
On dodaje da očekuje da sami radovi počnu najkasnije do kraja meseca.
 
"Ne znam šta bi sad moglo to da sprečava, da krenu sa skidanjem pločica. Otvoreni bazen je u finalnoj pripremi, očišćen je i počelo je punjenje vodom, objavićemo i epidemiološka pravila za korišćenje bazena - i na Sajmištu i na Spensu. Sama rekonstrukcija zatvorenog bazena je trenutno najbolnije pitanje za mene, lično", naglašava gradonačelnik Novog Sada za 021.rs.
 
Bazen i prateći objekti mesecima su prvobitno rekonstruisani da bi, po završetku radova, 021.rs otkrio da je sanacija urađena katastrofalno, sa mnogo propusta i nastalih troškova koje će, na osnovu zahteva Grada Novog Sada, snositi izvođači radova. To su Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021.
 
Takođe, Vučević je ranije najavio da je u planu pokrivanje otvorenog bazena na Sajmištu nakon što se okonča letnja sezona, što će Grad koštati oko 140 miliona dinara.

Teme

spens
  • Ruznopache

    22.05.2021 05:36
    Grad NEkulture
    Najbolnije je što si Ti gradonačelnik Novog Sada...
  • Bilja

    21.05.2021 19:47
    Deponija
    Trebalo bi da Vas boli to, sto Novi Sad ima planinu đubreta, umesto uređene deponije! Prestonica kulture??? Sramota!!!
  • xyz

    21.05.2021 15:39
    Da li je moguce???!!!!
    Da li je moguce da sanacija sanacije nije ni pocela 3 meseca posle najave na sva zvona da ce sve biti gotovo za tri meseca??? Ko je odgovarao krivicno? Spominjali ste i Strazbur!!! Ko ce platiti novu sanaciju? Gde je novi projekat i ko ga je platio? Gde su garancije za sve to???!!!! Da li je moguce da ce popravku raditi opet isti, koji ocito ne znaju to da rade? Ili treba angazovati neku pravu firmu o trosku onih koji su sve upropastili?? I to javno pokazati i dokazati???? Koliko pitanja, a nijednog odgovora. Eeee, Novi Sade moj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti