Ko primitivno seje mržnju u Novom Sadu, a ko je luzerska interesna grupa?

I danas je usledila nova razmena kritika između novosadskih odbora Stranke slobode i pravde i Srpske napredne stranke.
Ko primitivno seje mržnju u Novom Sadu, a ko je luzerska interesna grupa?
Foto: 021.rs
Predsednica novosadskog odbora SSP Danijela Grujić uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku Milošu Vučeviću u kojem je optužila njega i SNS da izražavaju otvorenu mržnju prema rukovodstvu SSP-a, dok je SNS uzvratio da SSP direktno poziva na nasilje.
 
"Poslednja dva saopštenja koje potpisujete vi i vaš novosadski odbor izražavaju otvorenu mržnju prema rukovodstvu naše stranke, članovima i simpatizerima SSP-a u Novom Sadu i na najdirektniji način dehumanizuju i targetiraju veliki deo stanovnika našeg grada koji misle drugačije od vas", navela je Grujić.
 
Ocenila je da svako onaj ko za svoje sugrađane kaže da su "ekipa moralnih nakaza i ljudskih karikatura", što je Vučević u jučerašnjem stranačkom saopštenju naveo, "očigledno je nedostojan funkcije gradonačelnika".
 
"To je primitivno sejanje mržnje prema političkim protivnicima. Ovakvim potezima direktno huškate građane jedne na druge ne mareći za činjenicu da se mržnja nikada ne završava samo na rečima", navela je Grujić.
 
Dodala je da Vučević nije gradonačelnik svih građana.
 
"Vi ste izvršilac naređenja partije i bratije koji se bori samo za interese svoje stranke i kontroverznih pojedinaca bliskih vama", poručila je Grujić.
 
Ocenila je da takav "nivo mržnje prema velikoj većini građana" koji ne podržavaju Vučevića može izazvati "ozbiljne posledice po bezbednost gradjana, a za to će jedninu krivicu snositi upravo on".
 
SNS je na ovo odgovorio saopštenjem u kojem ih je optužio da "prete nasiljem" zbog "frustracije jedne luzerske interesne grupe građana, koja nema hrabrosti da izađe na izbore".
 
"Vaše tvrdnje da gradonačelnik ne poštuje mišljenje velike većine građana Novog Sada koji ga ne podržavaju, da su prošlogodišnji izbori na koje, uzgred budi rečeno, zbog straha od suda naroda niste smeli da izađete, u najmanju ruku su smešne i neumesne i plod su totalnog političkog rasula koje vlada u bloku stranaka kojem pripadate", poručio je SNS.
 
U ovoj stranci dodaju da je Miloš Vučević "političar demokratskih opredeljenja", koji i te kako uvažava mišljenje političkih protivnika, i koji nije "niti će ikad" raditi protiv interesa bilo koje grupacije sugrađana.
 
"Naprotiv, za razliku od predsednika Vaše stranke Dragana Đilasa, koji je političku funkciju zloupotrebio za lično bogaćenje, Miloš Vučević, dovođenjem domaćih i stranih investitora, otvaranjem novih radnih mesta, popravljanjem svega što ste vi koji ste potekli iz Demokratske stranke ostavili iza sebe, dokazuje da se bori za interese svih građana ma kog oni političkog opredeljenja bili", ocenio je SNS.
 
Oni su naveli da je Vučević jedini gradonačelnik sa tri uzastopna mandata u istoriji Novog Sada i "sa velikim šansama da se ta brojka na narednim izborima uveća".
 
"Tvrdnja Danijele Grujić da nivo mržnje prema velikoj većini građana koji ga ne podržavaju može izazvati ozbiljne posledice po bezbednost građana, te da će za to jedino krivicu snositi upravo Vučević, predstavlja otvorenu pretnju da je stranka Dragana Đilasa spremna na sve, pa i na nasilje, ne birajući sredstva u borbi za golu vlast, koja im je potrebna kako bi nastavili krađu započetu 5. oktobra 2000. godine", piše u saopštenju.
 
Poručili su da SNS i Miloš Vučević "niti koga mrze, niti će dozvoliti bilo kakvo nasilje u gradu".
  • Recept

    25.05.2021 18:00
    Izgleda neprijatna istina
    Jednostavan recept za nalaženje onih koji već godinama primitivno seju mržnju u Novom Sadu: odabrati bilo koji dan u nedelji i pogledati 021 komentare.
  • Zemo

    24.05.2021 14:16
    @DachaNS
    Nije tačno da mrzimo Slovake, Mađare, Rusine i koje sve nacije... Oni nam nikad ništa loše učinili. Mrzimo jedino ovdašnje Srbe iz LSV i slicnih nakaznih stranaka i pokreta, koji bi nas rado proterali iz Vojvodine. I naravno mrzimo ljude poput teme koji širite mržnju na naš račun i to prema ljudima koje ne mrzimo. Jasnije?
  • Rista

    24.05.2021 14:11
    Ne podrzavam ni jedne ni druge ali je tacno da, ne stranka, nego pojedini istaknuti clanovi i funkcioneri novosadskog sns-a maltretiraju gradjane i uskracuju im prava, ucenjuju i sprecavaju ih da ostvare ustavom zagarantovana prava jer su se postavili da oni moraju za sve da se pitaju a ne da se sprovodi zakon

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti