Nastavlja se gradnja kanalizacije u Bockama

U ovoj i narednoj godini Novi Sad će iz budžeta Grada dati 135 miliona dinara za gradnju još devet kilometara kanalizacione mreže u Bockama, saznaje 021.rs.
Nastavlja se gradnja kanalizacije u Bockama
Foto: 021.rs

Ovi radovi su II faza na gradnji sistema za odvođenje fekalne kanalizacije iz ovog naselja, a tokom 2019. i prošle godine je izgrađeno 5,8 kilometara kanalizacione mreže sa 1,2 kilometra priključaka i to je plaćeno skoro 135 miliona dinara.

U nastavku radova koji bi trebalo da počnu u drugoj polovini godine, kako navode u investicionom planu JKP "Vodovod i kanalizacija", rešiće se dugogodišnji problem odvođenja otpadnih voda iz Bocki.

Novi Sad će preko kapitalnih subvencija ove godine dati 30 miliona dinara, a ostatak od 105 miliona dinara u 2022. godini i kako već postoji građevinska dozvola, sada treba da usledi tender za izbor izvođača radova.

Podsetimo da je gradnja kanalizacije samo deo radova u Bockama na rešavanju problema vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda u ovom naselju. Lokalna vlast je odlučila da u ovoj i narednoj godini izdvoji 225 miliona dinara za nastavak gradnje vodovoda i to u dužini od 9,7 kilometara uz dva rezervoara i tri pumpne stanice, nakon što je prethodno tokom protekle dve godine izgrađena vodovodna mreža u dužini od gotovo 5,3 kilometra i napravljen 171 priključak u vrednosti od 72 miliona dinara.  

  • Drda

    31.05.2021 10:39
    Kako da ne
    Videcemo posle izbora da li ce da se prica i dalje o ovome...
  • MonteDushano

    28.05.2021 15:20
    Bocke - glupavog li naziva..
  • Brljo

    28.05.2021 08:42
    Dobro ste se setili...
    Kao da smo građani drugog reda!Koliko čekamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti