Raspisan literarni konkurs "Novi Sad - harmonija koja inspiriše", vredne nagrade za najbolju priču

Turistička organizacija Novog Sada raspisala je nagradni literarni konkurs pod nazivom "Novi Sad - harmonija koja inspiriše - zapisi i doživljaji Novog Sada".
Konkurs traje od 1. juna do 1. septembra
 
Stručni žiri će izabrati pet najboljih radova, a proglašenje dobitnika biće objavljeno na sajtu www.novisad.travel na Evropski dan jezika, 26. septembra.
 
"Ukoliko ste zaljubljenik u kreativno pisanje, imate omiljena mesta, pejzaže, lokalitete u Novom Sadu i okolini koji vas inspirišu, uživate u lokalnim specijalitetima i domaćim vinima, a želite da vaše doživljaje iz Novog Sada podelite sa nama, prijavite se na literarni konkurs i postanite deo novosadske priče o izboru za najlepšu pisanu reč. Učesnicima se ostavlja sloboda da, u skladu sa zadatom temom, izraze svoje ideje i ispolje kreativnost", kažu u TONS-u.
 
Dodaju da je cilj ovog konkursa promocija Novog Sada kao turističke destinacije kroz kratke priče i zapise.
 
Ovo su neke od osnovnih propozicija konkursa su:
 
- Na literarnom konkursu mogu učestvovati fizička lica starija od 18 godina, iz zemlje i inostranstva, a učešće na konkursu je besplatno;
 
- Priče moraju biti napisane na srpskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom, isključivo o gradu Novom Sadu sa okolinom kao i Sremski Karlovci i Fruška gora;
 
- Autori mogu da konkurišu sa jednim tekstom A4 formata u word-u (od 2.500 do 4.000 karaktera sa razmacima, veličina fonta 12).
 
Prijave i radovi šalju se elektronskom poštom na adresu konkurstons@gmail.com .
 
Više detalja o propozicijama, načinu slanja fotografija i uslovima učešća možete pronaći na OVOM LINKU.
 
Neke od nagrada su vaučer u vrednosti od 6.000 dinara za restoran, dnevni spa za dve osobe, noćenje za dve osobe na salašu, dva puta po dve ulaznice za predstavu po izboru u SNP-u.
 
Svi odgovori na pitanja u vezi sa konkursom mogu se dobiti pozivom na broj Turističkog informativnog centra 021/ 661 73 43 svakog radnog dana od 8 do 16 časova ili slanjem mejla na: konkurstons@gmail.com .
  • može latinica?

    01.06.2021 11:29
    Može i na srpskoj latinici?
    Ne mogu da verujem!
    Prosto mi sad dođe da i ja nešto napišem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.