Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?

Još jedan dan pun neizvesnosti je pred vama. No, neke stvari su ipak poznate i ovo je kratki vodič kroz "novosadsku izvesnost".
Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Sve je lakše kada znate da je pred vama petak, pogotovo ako vam je čitav vikend slobodan. Važne su to stvari kojima se treba radovati. Nemamo čarobnu kuglu da vidimo šta će biti sutra, ali imamo dovoljno informacija koje bi mogle da vam olakšaju snalaženje u životu grada.
 
Daj nam leta
 
Trebalo bi da postoji neko pravilo da je petkom samo lepo vreme. Najgore je kad je čitave nedelje sunčano, dođe petak, završiš posao i - kiša. Na sreću, to u petku koji se otvara pred nama neće biti slučaj. 
 
Već oko šest-sedam ujutru dočekaće nas sunce nad Novim Sadom i prijatnih 14 stepeni Celzijusa. Ukoliko se tada budite, pa uz jutarnju kafu slušate i Radio 021, Cope će vam verovatno oko osam časova javiti kako je temperatura prešla svoj 20. podeljak. 
 
Temperatura će nastaviti da raste sve do 27 stepeni Celzijusa, koje će dostići oko podneva i zadržaće se sve do 17 časova. Spremite i naočare za sunce uz sebe, kao modni detalj, ali i kao zaštitu, jer nas očekuju više vrednosti UV indeksa. 
 
Nakon što završite s poslom (konačno) za ovu nedelju, piće posle smene će sigurno prijati, a i vreme će biti prijatno - temperatura oko 18 časova biće 26 stepeni, najavljuju meteorolozi. Pirkaće blagi poveterac da vas malo osveži. 
 
Kafići se sada otvaraju i radiće duže, ali umesto boravka u zatvorenom prostoru, vreme će biti idealno da ga provedete napolju ili barem u bašti nekog kafića. Večernja temperatura biće oko 20 stepeni Celzijusa. 
 
Mora nešto i da se radi
 
Jeste petak, ali će neki ipak ostati bez struje. "Tak'a tura" sleduje sugrađanima koji su u Pap Pavla, Jevrejskoj, Gajevoj, Skerlićevoj, Nikole Pašića, Đure Jakšića, Svetozara Markovića, Miletićevoj, na Trgu Marije Trandafil, u Nikolajevskoj porti
 
Precizne informacije o tome koji brojevi će biti bez struje i od koliko do koliko častova, pogledajte u zasebnoj vesti na OVOM LINKU.
 
Radnici Vodovoda nemaju neke planirane radove, ali će verovatno biti na terenu, jer svakodnevno izbijaju havarije. O tome ko će biti bez vode u jednom delu dana čitaćete blagovremeno na 021.rs.
 
Na terenu će biti i radnici koji popravljaju vrelovod u Ulici vojvode Mišića, pa da znate da je deo saobraćajnice zatvoren za saobraćaj. I dalje važi savet da kolima, ako baš ne morate, ne zalazite na Trifkovićev trg i u Dunavsku ulicu, jer se i dalje obavljaju radovi. Ako imate bajs, biće vam jednostavnija vožnja i kretanje kroz grad. 
 
Ako je visibaba vesnik proleća, onda je komarac vesnik leta... tako nekako, razumete poentu. Iz tog razloga Ciklonizacija je krenula u akciju suzbijanja ovih sitnih stvorenja koja vole da vam se stvore kod glave dok spavate ili, generalno, dok odmarate. Tretmani će trajati do 14. juna, a vreme i mesto zavisi od vremenskih uslova. 
 
Petak - dan za...
 
Petak je, konačno, dan kada kočnice svakodnevnice popuste. Svaka bašta kafića ili restorana će vas rado dočekati, a u prilog vam svakako ide vreme i vedro nebo nad Novim Sadom. 
 
Ako želite da idete negde u porodičnoj kombinaciji, možete da produžite do Riblje pijace, gde će se od 18 časova organizovati poznati Noćni bazar. Biće svega, a na vama je lepo da odaberete šta vam treba i da se, pošto je početak meseca, počastite onim što vam, možda, baš i ne treba. 
 
Oni koji traže skrovište u kulturi imaće priliku da na platou Muzeja savremene umetnosti Vojvodine prisustvuju otvaranju izložbe "Transformatorijum" Renea Redlea i Vladana Jeremića. Sve je zakazano za 19 časova. 
 
U bioskopu Kulturnog centra Novi Sad naići ćete na nekoliko filmova, a zanimljiv je onaj koji se prikazuje u 18 časova, naziva "Havijerova strast". Film je o to o životu pobunjeničkog peruanskog pesnika Havijera Eroda. 
 
Međutim, ukoliko ostajete kod kuće, naš predlog je da se opustite uz, na primer, film "The Rum Diary" snimljen po romanu nenormalnog Hantera S. Tompsona. 
 
Ako ste propustili
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Petar

    04.06.2021 07:54
    Najlon
    Dodao bih ovom tekstu i informaciju da svakog petka prepodne možete lepo pazariti na Najlon pijaci isto ono što se prodaje i subotom, a nešto bude i po malo nižim cenama nego subotom...
    To naravno važi samo za one koji uspeju da pobegnu sa posla ili su nezaposleni...
  • Tamara

    04.06.2021 07:38
    Super
    Ovo je divno. Lepo napisano. Nadam se da ce potrajati :)
  • parking servis

    03.06.2021 22:57
    hvala
    Što ste prihvatili moje sugestije za preglednost. Stvarno je preglednije :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.