Osmoro povređeno u udesima u Novom Sadu, među njima petogodišnjak

Osmoro, među kojima je petogodišnji dečak, povređeno je u ukupno pet udesa koji su se dogodili proteklog dana.
Osmoro povređeno u udesima u Novom Sadu, među njima petogodišnjak
Foto: 021.rs
Kako za 021.rs kaže portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj, prva intervencija bila je oko pola sedam ujutru na uglu Bulevara Evrope i Rumenačke ulice, na kružnom toku.
 
Povređen je 52-godišnji biciklista, koji je zbrinut na licu mesta i u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.
 
Oko 17 časova je biciklista oborio pešaka na Bulevaru kralja Petra I 95. U udesu je povređena 53-godišnja žena, koja je zbrinuta i prevezena na odeljenje hirurgije Urgentnog centra.
 
Ni sat vremena kasnije došlo je do još jednog udesa i to na putu ka Sremskim Karlovcima, od Banstola. Vozilo je sletelo s puta oko kilometar nakon crkve, a povređen je petogodišnji dečak, kog su lekarske ekipe zbrinule i prevezle u Dečju bolnicu. Povređenu 65-godišnju putnicu ekipa je u svesnom stanju prevezla na dalje zbrinjavanje u Urgentni centar.
 
Nešto nakon 19 časova je 51-godišnji pešak oboren na Bulevaru oslobođenja, prekoputa stadiona FK "Vojvodina". Povređeni muškarac je prevezen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra nakon zbrinjavanja na licu mesta.
 
Poslednja intervencija na javnim mestima za Hitnu pomoć bila je nešto pre 23 sata na parkingu "Biga", kaže dr Krulj. U sudaru dva automobila povređeni su 27-godišnji muškarac, 36-godišnji muškarac i 27-godišnja žena, a nije bilo potrebe da budu voženi u Urgentni centar nakon lekarskog pregleda i zbrinjavanja na licu mesta.
  • zvonislav

    04.06.2021 09:31
    telefon u saobraćaju
    Vidim da nema detaljnijeg opisa za obaranke pešaka. Bio sam u blizini, mogao sam da vidim iz auta šta se desilo.
    Automobil je prošao na crveno, i to tako da vozač (mlada osoba) nije ni shvatila da se tu semafor nalazi.
    Ne znam šta drugo da mislim osim da je bahatost u vidu vožnje i telefoniranja-kuckanja-lajkovanja uzrok.
    Obratite malo pažnju koliko ljudi drži telefon dok vozi. Zabrinjavajuće.

    Savet, i kad prelazite na zeleno pogledajte DOOOBRO da li su vas svi videli. Oni će se uhvatiti za glavu i biće im jako žao zbog toga što se desilo, nama neće ništa pomoći.

    katastrofa od saobraćajne kulture.
  • P

    04.06.2021 09:22
    Biciklisti
    Kamikaze, a sudariti se u 23 casa na parkingu Big-a, sta reci!
  • Pera

    04.06.2021 08:52
    Svaki dan imamo udese i to je ono sto se desava kada se grad projektuje za potrebe automobila umesto pesaka i biciklista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika