Zadatak dobila Novosadska biciklistička inicijativa: Subvencije za kupovinu bicikla od ovog meseca

Novosadska biciklistička inicijativa dobila je posao podele subvencija Novosađanima za kupovinu bicikla, odlučila je komisija Gradske uprave za zaštitu životne sredine.
Zadatak dobila Novosadska biciklistička inicijativa: Subvencije za kupovinu bicikla od ovog meseca
Foto: 021.rs
NSBI je organizacija koja je i inicirala ideju da se u budžetima izdvoje sredstva koja bi bila podeljena građanima kao vid podrške kupovini bicikla.
 
Podela subvencija građanima počeće ovog meseca i ići će prema proceduri koju će saopštiti NSBI nakon potpisivanja ugovora sa Gradom.
 
Za ovaj posao će ova organizacija biti plaćena do milion dinara, a radiće je u partnerstvu sa novosadskim udruženjem "Res Polis" i supervizijom koja će biti definisana u narednim danima.
 
Organizacije koje su konkurisale, ali nisu dobile posao su Udruženje građana "Novi Sad", "NEC" i Klub ljubitelja biciklizma "Eko kurir".
 
Na preliminarnu rang listu gradske uprave nije podnet nijedan prigovor.
 
Novosađani će, na osnovu prijava kod Novosadske biciklističke inicijative, dobijati 10.000 dinara kao vid pomoći za kupovinu novog bicikla. Subvenciju će dobiti oko 700 građana u prvom krugu, a Grad Novi Sad je već rezervisao u budžetu dodatnih 10 miliona dinara za drugi krug subvencija, koji će uslediti kasnije tokom godine.
 
Građani će podnositi određenu dokumentaciju u svojim prijavama: popunjen obrazac, fotokopiju lične karte/očitanu čupovanu ličnu kartu sa adresom prebivališta, izjava o članovima domaćinstva (samo jedan član pojedinačnog domaćinstva ostvaruje pravo na subvenciju), saglasnost o obradi podataka o ličnosti, a NSBI može da utvrdi i druge uslove. 
 
Svaki prijavljeni dobiće potvrdu i svoj redni broj prijave, o kupovini bicikla dostavljaće dokaz, a novac će biti uplaćen u roku od 20 dana od prijave.
 
Detalji o dodeli subvencija biće poznati nakon potpisivanja ugovora.
  • G pen

    06.06.2021 10:02
    Ala je ta inicijativa mocna! Mogli bi da se pozabave niskom cenom rada, pattiJotskim lopovlukom, obilaznicom koja u stvari prolazi kroz grad, prljavstinom.... Ah da, zasto mi nesto govori da su bliski vlasti?
  • pera

    04.06.2021 16:40
    biciklo
    aaa rupe po gradu ...kao da je rimska kaldrma i kocka ostala
  • Hitno

    04.06.2021 16:03
    Pod hitno treba naučiti bicikliste kako se prelazi ulica inače će ortopedi imati pune ruke posla 0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti