NP "Fruška gora" o nabavci džipa: Tražen model za planinsko područje, boja vozila greškom u uslovima

Vrednost automobila koji se nabavlja putem operativnog lizinga treba da bude do 990.000 dinara, a nema potrebe za lizingom potpuno novog SUV-a, poručuju u Nacionalnom parku "Fruška gora".
NP "Fruška gora" o nabavci džipa: Tražen model za planinsko područje, boja vozila greškom u uslovima
Foto: 021.rs
Preduzeće reaguje na tekst 021.rs o nabavci automobila putem operativnog lizinga, vrednoj 14 miliona dinara, sa detaljnim specifikacijama za traženo vozilo.
 
U NP "Fruška gora" kažu da im je usluga zakupa vozila iz prethodne godine istekla, te da se ove godine nabavlja vozilo sličnih karakteristika, kako bi se uštedelo. U preduzeću dodaju da traže vozilo iste godine proizvodnje - 2020. godine, jer nema potrebe za novim vozilom.
 
"U skladu sa procenjenim potrebama zaključeno je da je zahtevani rok optimalan. Ukoliko se ukaže potreba po isteku roka zakupa po javnoj nabavci, biće raspisana nova javna nabavka u skladu sa definisanim potrebama. Specifikacija predmeta javne nabavke kao i kod svake nabavke, proizvod je ispitivanja tržišta i ista zahteva da bude što preciznija radi dobijanja dobara za kojima je iskazana potreba u cilju sprečavanja mogućnosti da dobra za koja se vrši nabavka imaju isti naziv ali sasvim drugačije karakteristike, svojstva i svrhu i da ponuđena cena ne zadovoljava zahtevanu vrednost", poručuju u preduzeću.
 
Podsetimo, nabavka je otvorena 10 dana.
 
Na pitanje 021.rs zbog čega je u specifikacijama traženo vozilo koje ima najmanje osam zvučnika, u ovom nacionalnom parku kažu da "nisu zahtevani kao posebna stavka nego su jednostavno deo prosečnog navigacionog i multimedijalnog sistema te su kao takvi uneti u tehničku specifikaciju".
 
Na pitanje zbog čega se traži vozilo baš crne metalik boje, navode da je reč "crna" uneta greškom koja će biti izmenjena.
 
"Nacionalni park Fruška gora je brdsko-planinsko područje pretežno pod šumom, površine 26.672,00 hektara, zbog čega se vrši nabavka SUV vozila. Zbog prirode delatnosti JP, većina vozila Nacionalnog parka su SUV ili terenska vozila", zaključuju u preduzeću.
 
Detaljnije o predmetu ove nabavke čitajte u OVOM TEKSTU, a ujedno saznajte i kakvu nabavku veće vrednosti upravo sprovodi Grad Novi Sad.
  • Mile

    05.06.2021 06:19
    Vučić
    Pa predsedniče evo prilike da reagujete i sperete ljagu sa naše stranke, jer nije ovo Đilas raspisao, osam 8 zvučnika, ili čistite naše redove od lokalnih šerifa ili zaboravite na sav trud koji lično ulažete, ovo je sramno, vređa zdrav razum, molim vas oglasite se!
  • Bojan

    04.06.2021 16:14
    Na pitanje zbog čega se traži vozilo baš crne metalik boje, navode da je reč "crna" uneta greškom koja će biti izmenjena.

    Kao neko ko je radio javne nabavke, moram da kažem da su greške u takvim dokumentima nedopustive. U pitanju je ili namera ili gadna brljotina, i u oba slučaja neko za to mora da na*ebe.
  • Ekologija

    04.06.2021 14:38
    Da, sve vam verujemo. Greške se dešavaju, naročito kad uslovljavate detalje ponude sa bas određenom lizing kućom, koja ima crnu metalik boju , 6 zvučnika itd.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti