U novosadskim studentskim domovima mesec dana bez obolelih od kovida

Već mesec dana u studentskim domovima u Novom Sadu nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od kovida19.
U novosadskim studentskim domovima mesec dana bez obolelih od kovida
Foto: 021.rs
U 10 novosadskih studentskih domova živi više od 3.000 studenata.
 
Direktor Studentskog centra "Novi Sad", Zoran Martinović, ističe da su studenti sve vreme trajanja pandemije bili disciplinovani, a da je do rapidnog poboljšanja situacije i potpunog nestanka korone iz studentskih domova došlo nakon što je Grad pokrenuo kampanju za vakcinaciju mladih.
 
"Studentski centar se sa zadovoljstvom uključio u kampanju grada Novog Sada 'Život te zove'. Naš stav od početka proglašenja pandemije bio je da studenti, kao najaktivniji deo stanovništva sa najvećim brojem socijalnih konatakata, imaju značajnu ulogu u suzbijanju širenja virusa. Brojke nas raduju, ali ćemo i u narednom periodu nastaviti da vodimo računa o strogom poštovanju mera, i nastavićemo s apelima za vakcinaciju", rekao je Martinović.
 
Svi studentski domovi redovno su dezinfikovani tokom trajanja pandemije, a u saradnji sa "Cilonizacijom" obavljane su i periodične detaljne deizinfekcije rastvorom vodonik peroksida.
 
Radi pomoći studentima, Studentski centar je uveo i specijalizovani volonterski kol centar koji je tokom trajanja pandemije studentima koji su se nalazili u izolaciji pomagao da dobiju hranu, lekove i literaturu za učenje.
 
U saradnji s Gradskom bibliotekom realizovan je projekat "Knjiga na klik", koji studentima omogućava da na imejl dobiju neophodnu stručnu literaturu.
  • Дејан.

    07.06.2021 00:27
    Ове године смо имали и грип,али га нико није пратио због короне и нико није радио брзи тест на инфлуенцу а требали смо радити и брзи тест за инфлуенцУ и тестове на корону,али увек се неко нађе да каже НИСМО ИМАЛИ ВРЕМЕНА.

    -Ево чисто да знате нисмо имали епидемију грипе,али смо до краја сезоне грипе имали од 25-80 случајева сваки дан.


    -ПЦР тест може да дететкује и друге коронавирусе.

  • Gebels like this

    06.06.2021 21:55
    "... a da je do rapidnog poboljšanja situacije i potpunog nestanka korone iz studentskih domova došlo nakon što je Grad pokrenuo kampanju za vakcinaciju mladih."

    Au. u kom imaginarnom svetu žive ovi ljudi? To nema veze sa realnošću.
  • Chaki

    06.06.2021 20:41
    Fala bogu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.