SNS tvrdi da iza nestranačkih kandidata na izborima za savete mesnih zajednica stoji DS

Srpska napredna stranka, koja se uključila u kampanju za izbore na nivou mesnih zajednica, tvrdi kako iza nestranačkih kandidata stoji Demokratska stranka.
SNS tvrdi da iza nestranačkih kandidata na izborima za savete mesnih zajednica stoji DS
Foto: 021.rs
Dokaz za to im je današnje saopštenje demokrata u kojem pozivaju građane da izađu na izbore za savete mesnih zajednica. Demokrate su navele da mesne zajednice treba da služe građanima za artikulisanje njihovih interesa i potreba, a da su sada pretvorene u ispostave Srpske napredne stranke. 
 
Oni su dodali i da "više neće ponoviti grešku koju su i sami pravili mešajući se u izbore za lokalne savete". 
 
Međutim, SNS smatra da demokrate i njihovi koalicioni partneri nemaju nikakvu podršku među Novosađanima, te da su "građanima podmetnuli javnosti nepoznate kandidati, jer sami nemaju hrabrosti da pretrpe još jedan u nizu izbornih poraza koji traju već devet godina unazad". Dodaju i da demokrate tokom tri mandati nisu uspele da privuku nijednog investitora, kao i da se procenat zelenih površina sveo na ispod pet odsto, dok su delove grada poput Grbavice i Nove Detelinare uspeli da unište neplanskom gradnjom.
 
"Javna i javno komunalna preduzeća pretvorili su u stranački bankomat i biro za zapošljavanje. Srpska napredna stranka poziva građane da u nedelju, 13.juna, na izborima za savete mesnih zajednica glasaju po savesti. Mesne zajednice upravo služe rešavanju životnih problema građana i podnošenju inicijativa za poboljšanje životnih uslova, a ne za uplitanje stranaka u njihov rad, što je u današnjem pozivu na glasanje Demokratska stranka i sama priznala da je činila", saopštio je Gradski odbora SNS-a u Novom Sadu.
 
Iako SNS navodi da mesne zajednice ne služe za uplitanje stranaka u njihov rad, činjenica je isto tako da vladajuća stranka aktivno učestvuje u ovim izborima, deleći po gradskim kvartovima flajere u kojima pozivaju građane da glasaju za njihove kandidate. 
  • Jedan od kandidata

    11.06.2021 14:58
    Slobodan Liman
    Dragi sugradjani, na Limanu 3 smo se kao nezavisni kandidati kandidovali iskljucivo mi nestranacke licnosti, i to iskljucivo zbog toga sto zelimo da poboljsamo izgled kraja i uslove zivota, koliko god to budemo mogli. Sve smo uradili sami ukljucujuci i finansiranje letaka, koje smo sami podelili nasim komsijama. Iza nas ne stoji niti jedna partija, niti jedna nevladina organizacija. Iza nas gospodo draga stoje samo nase porodice i komsije. Nas jedini motiv je ljubav prema gradu i kvartu u kojem zivimo. Verujem da je tako i kod ostalih nezavisnih kandidata iz ostalih delova grada. Pravi Novosadjani ce prepoznati to.
  • Limanac

    11.06.2021 07:53
    Stranka SNS ima listu kandidata mnogo ranije nego sto je zvanicno objavi. Donije je od Gradske uprave za opste poslove, jer koriste sve moguce resurse da nezakonito i bezobrazno uticu na izbore u mesnim zajednicama.
  • .m

    11.06.2021 06:24
    .m
    Mogu oni po obivaju svasta da tvrde! Istina je davas narod nejce vise na vlasti,pola gradjana neglasa a druga polovina je ucenjena po JP! SNS tiranija STOP! Pobedaaa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti