Suspendovani student dobio "nepristojnu ponudu" od dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu

Suspendovani student Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Stefan Karanović, odbacio je danas mogućnost nagodbe sa upravom tog fakulteta, koju mu je ponudio dekan Branislav Ristivojević.
Suspendovani student dobio "nepristojnu ponudu" od dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Karanović je Ristivojevića optužio ga da ga "ucenjuje", da se postavlja "iznad suda" i da ne poštuje zakon.
 
U dopisu koji mu je uputio Ristivojević, a koji je Karanović pokazao novinarima, dekan mu nudi da povuče tužbu protiv fakulteta pred Upravnim sudom jer bi se time ispunio uslov da student dobije ispisnicu koju traži već godinama, pa bi tako "bila stavljena tačka na postojeći problem".
 
"Mislimo da nije ni u čijem interesu beskonačno vođenje sporova, ako vam je cilj da se ispišete sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu i studije nastavite negde drugde, a ne da beskonačno održavate konfliktnu situaciju", naveo je Ristivojević.
 
Dodao je da će mu fakultet vanredno ublažiti kaznu i dati mu odmah ispisnicu, ukoliko je suspendovani student Karanović spreman da se izvini nastavnicima i studentima koje je "do sada uvredio" i ukoliko pokaže "iskreno kajanje zbog izrečenih uvreda".
 
Karanović je rekao da se nikada neće izviniti jer je uveren da su pravo i pravda na njegovoj strani.
 
"Dobio sam sve sporove protiv uprave Pravnog fakulteta i oni treba meni da upute izvinjenje, ali to nije dovoljno, jer oni treba da snose i odgovornost za svoje postupke. Umesto da budu razrešeni sa funkcija zbog ovog skandala, oni se usuđuju da mi privatno šalju nepristojne ponude. Ovo je bruka i sramota, oni žele da trguju ljudskim pravima", kazao je Karanović.
 
Ovaj student je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima. Suspenzija mu je kasnije još produžena. Karanović je zbog toga upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije od početka.
 
On je ranije naveo da ga je Pravni fakultet suspendovao zbog sumnje da je on pisao tekstove koji su doveli taj fakultet u vezi sa kriminalom, a da su potom doneli i odluku da mu ne izdaju uverenje i ispisnicu. Karanović je demantovao da je pisao te tekstove.
 
Upravni sud je oborio dva rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojima je Karanović disciplinski kažnjen.
 
U dva obrazloženja Poverenika za informacije od javnog značaja i dostupnost podataka o ličnosti takođe je ukazano da izdavanje takvih uverenja o položenim ispitima predstavlja prostu i razumljivu radnju, ujedno i obaveznu od strane institucije.
 
On je krajem prošle godine izjavio da su mu pretili smrću nakon što je Upravni sud presudio u njegovu korist.
 
Disciplinsku prijavu protiv Karanovića podnela su 44 nastavnika i asistenta sa Pravnog fakulteta.
  • Mika

    13.06.2021 12:12
    Prinudna uprava
    Tema za sve medije mora biti Pravni fakultet. Pozvati u pomoc i drzavne medije , uvesti Prinudnu upravu i srusiti “Milkov” rezim. Pre svega da Dekan odgovori zasto je koristio Asistenski dom , ciji je racun koristio za honorare i zasto. Da bivsi direktor St. centra (Bjelobaba) progovori.
  • NS

    13.06.2021 09:36
    @Zoka
    Taj je posebna prica. Ta kolicina drskosti, bezobrazluka, cinizma nije odavno vidjena. On je tip profesora (nikako pedagoga) koji smatra da su studenti tu zbog njega, da je centar sveta. Samozivac
  • Hana

    13.06.2021 08:56
    Jadan je Pravni fakultet. Izgubio je svoj znacaj i kvalitet studija koji je nekada imao. Sada je postao politicka prcija par ljudi koji se preko njega izivljavaju nad studentima. Nikada gore rukovodstvo nije bilo. Ne beze studenti dzaba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.