Nakon 40 godina veliki radovi u Fabrici vode - slabiji pritisak u Novom Sadu

Pritisak vode u Novom Sadu i okolini od juče, 14. juna do četvrtka, 17. juna biće slabiji, a moguć je i potpuni nestanak, jer su počeli radovi u Fabrici vode.
Nakon 40 godina veliki radovi u Fabrici vode - slabiji pritisak u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Počela je ugradnja novog šahta na jednu od ulaznih cevi u Fabrici vode, postavljene prilikom izgradnje aeratora 1980. godine.
 
Kako navode u "Vodovodu i kanalizaciji", vremenom, usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi talože se naslage što smanjuje njihov prečnik, te dovodi do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije. 
 
"Nakon 41 godine, ovi radovi su neophodni i predstavljaju najbolje rešenje za buduće redovno održavanje postojećeg sistema vodovoda. Ova investicija će omogućiti tehnički jednostavnije i vremenski kraće ispiranje dovodnika sirove vode, kao i veći protok u pogon za preradu", kažu u ovom javno-komunalnom preduzeću.
 
Tokom radova očekuje se slabiji pritisak i moguć nestanak vode u distributivnom sistemu. 
 
"S obzirom da će se ka korisnicima isporučivati 850 litara umesto 1.250 litara u sekundi, zbog zatvaranja jednog dovodnika, pad u sistemu vodosnabdevanja moguć je od ponedeljka do četvrtka, odnosno od 14. do 17. juna. Radovi će se odvijati bez prekida, danonoćno, kako bi se završili u što kraćem roku", rekli su u "Vodovodu".
 
Ugradnja šahta na dovodniku ključna je za sigurnije vodosnabdevanje sa izvorišta. 
 
"Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje, kao i za racionalnu potrošnju značajno smanjene količine prerađene vode", zaključuju u JKP.
  • Drina dinara

    15.06.2021 13:49
    Bih
    Onda smo sanjali da su ga ovi drina, dinara rekonstruisali dabome...
  • ex chapman

    14.06.2021 08:28
    pametno
    samo trebali su sacekati avgust - tad se najmanje vode trosi :)
  • /

    10.06.2021 14:44
    /
    sta, ne pomaze osvestavanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti