Vojvođanske NVO: Podrška nezavisnim i nestranačkim kandidatima za savete mesnih zajednica

Vojvođanske NVO pozivaju građane i građanke Novog Sada da glasaju za nezavisne i nestranačke kandidate na izborima za savete mesnih zajednica, koji se održavaju u nedelju 13. juna.
Vojvođanske NVO: Podrška nezavisnim i nestranačkim kandidatima za savete mesnih zajednica
Foto: 021.rs
Ovi izbori su građanski, a ne parlamentarni, i na njima ne bi trebalo da učestvuje ni jedna partija, već građani kojima mesne zajednice pripadaju, što je u skladu sa zakonskim okvirom Srbije, navode u saopštenju.
 
"Srpska napredna stranka je za ove izbore mobilisala svoje članove. Bez obzira što su na njima morali da se kandiduju kao pojedinci, svojom propagandom kojom ukazuje da oni jesu partijski članovi, ova stranka jasno daje do znanja da se neće ustručavati da pogazi neotuđivo pravo građana na lokalnu i mesnu samoupravu", napominju Vojvođanske NVO.
 
Oni podsećaju da članovi vladajuće partije koji su činili savete mesnih zajednica u većini mesta u Vojvodini i Srbiji, poslednjih godina čine sve da te savete obesmisle, tako što odbijaju svaku autentičnu inicijativu koju predlažu građani.
 
"Na delu je potiskivanje građana iz institucija i ukidanje njihovih političkih prava. Zato je glasanje za preko sedamdeset građanskih i nestranačkih kandidata na izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, prilika da ove lokalne institucije građani pokušaju da vrate u svoje ruke", navodi se u saopštenju. 
 
Izbori za članove saveta u 42 mesne zajednice u Novom Sadu biće održani u nedelju, 13. juna, od 7 do 20 časova.
  • Nemanja

    11.06.2021 10:23
    @ Detelinarac
    Za nezavisne kandidate sa Detelinare ne znam, ali mi na Limanima smo sami sebi štampali letke i plakate, to nije nešto skupo kada se podeli na broj kandidata, a ni previše komplikovano kad među kandidatima imaš i grafičke dizajnere :)
    Pozz!
  • O

    11.06.2021 08:09
    O
    Pobeda!!! Mala ali znacajna za u ubuduce!!!
  • Baten

    11.06.2021 07:50
    Prpa, trta
    Treba se opredeliti, ali nije lako. Uzaludni su apeli da se objave spiskovi nestranačkih kamdidata. Osim užiš grupa svi se plaše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti