Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu: Gde ići, šta izbeći i šta je sa vodom i strujom

Preguraste nekako i ponedeljak, pomislite da će sad biti lakše, kad ono - utorak.
Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu: Gde ići, šta izbeći i šta je sa vodom i strujom
Foto: 021.rs
Znamo da je Balašević pevao o tome kako su "gorki utorki" i da to ne može da se podnese. No, olakšavajuća okolnost za nas - nije jesen i nema onih dosadnih kiša za koje ne znate ni kada su počele, a kamoli kada će prestati.
 
Da se lakše prebrode gorki dani, donosimo vam uputstvo za život u nezgodnom vremenu, ne gledamo u pasulj, ali se oslanjamo na mali deo budućnosti koji je izvestan.
 
Barem je vreme dobro
 
Ako utorak ume da bude naporan, onda će ovaj pred nama biti dobar, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog vremena. Prema najavama meteorologa, kada krenete na posao, oko sedam časova, čeka vas sunce i 16 stepeni Celzijusa uz poveterac. Sat vremena kasnije temperatura će biti za pet stepeni viša, a u devet časova će biti oko 23°C i duvaće umeren vetar.
 
Nastaviće potom da raste temperatura, oko podneva će biti 27 stepeni Celzijusa, a maksimum će doseći taman kad krene bežanija s posla, oko 15 časova, kada će biti 29°C. 
 
Nakon toga će krenuti postepeno da opada, a u večernjim satima biće 22 stepena Celzijusa, te će uz vedro nebo biti idealno vreme za šetnju.
 
Drugovi moji, radni veseli
 
Ukoliko vam je slabiji pritisak vode u stanu, pogotovo ukoliko ste na višim spratovima, to ne treba da vas čudi. Na nekim lokacijama je moguć i potpuni nestanak, a razlog tome su radovi u Fabrici vode. Sve vam je lepo objašnjeno na OVOM LINKU, pa izvol'te.
 
A što se tiče isključenja vode za sutra, neko će možda vodu grejati na šporetu. Deo Detelinare u utorak neće imati tople vode zbog rekonstrukcije vrelovodne mreže u Rumenačkoj. Bez tople vode će od 7:30 časova biti Rumenačka 39-53, a voda će se vratiti istog dana, u poslepodnevnim satima.
 
Mora malo i da nema struje, pa će u jednom delu dana "u mraku" biti Dimitrija Avramovića i Braće Jovandić, a ako nemate sreće, pa ste baš u tim ulicama, detaljnije informacije pogledajte OVDE.
 
Radovi na Pozorišnom trgu se nastavljaju i oni koji se zapute ka Srpskom narodnom pozorištu treba da znaju da glavni ulaz neće biti dostupan, već će koristiti službeni ulaz.
 
Radnici JKP Put obavljaju radove na nekoliko lokacija. Tu je međublokovsko uređenje u Kralja Petra I, zbog čega mole stanovnike za razumevanje i strpljenje, kao i da uklone svoja vozila sa mesta na kojem se obavljaju radovi. 
 
Pripreme za asfaltiranje su rađene u nekoliko ulica na Adicama. Takođe, primetno je i da se konstantno radi na ocrtavanje pešačkih prelaza, pa delić blokirane trake ne bi trebalo da vas začudi.
 
A gde ići
 
Otvoreni bazeni na Spensu i Sajmištu počeli su da rade u subotu, pa ako želite da se osvežite, znate adresu. 
 
Utorak je i sedmica je još mlada, pa bi je valjalo lagano i početi. Ako biste mališane da odvete na neki koncert, krenite ka Muzeju Vojvodinu, gde će se u 19 časova, održati koncert "Da se pamti i voli" dečjeg hora muzičke škole "Isidor Bajić". 
 
Kada već znate kako će u utorak morati da se ulazi u Srpsko narodno pozorište, onda da znate i da se od 19:30 igra predstava "Amateri", a sat vremena kasnije na repertoaru su "Tri zime".
 
Nakon šetnje ili pića posle posla, možete da produžite i do Kulturnog centra Novog Sada, u čijem se bioskopu, u 21 sat, prikazuje film "Tamna bajka".
 
Pažnje vredna je i izložba "Equilibrio" Dragane B. Stevanović, koja će se otvoriti u utorak, u 18 časova, u Šok zadruzi 2. 
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Omg

    14.06.2021 21:29
    Volim nas Novi Sad ♥️
  • Slucaj

    14.06.2021 21:04
    Nigde se nisam nasmrzavala kao u stanu sa centralnim grejanjem i nigde se nisam toliko cesto kupala hladnom vodom kao u stanu sa toplovodom. Doduse ne u NS nego u BG.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti