Četvrtak donosi toplotu i značajne promene. Pogledajte šta vas očekuje kad krenete na posao

Kad je bila zima kukali smo za letom, a sad kad nam se leto otkrilo u gotovo svoj svojoj snazi, odmah hvatamo hlad i tražimo reku.
Četvrtak donosi toplotu i značajne promene. Pogledajte šta vas očekuje kad krenete na posao
Foto: 021.rs
Ali to je i najpametnije što možemo da uradimo. U četvrtku koji se polako otvara pred nama očekuje nas veoma, veoma toplo vreme.
 
U devet ujutru već 30 stepeni
 
Možda ćete poželeti da ustanete malo ranije, izbegnete jutarnje gužve i toplotu, te malo ranije odete na posao. Teško je zamisliti, ali ukoliko na posao krećete između šest i sedam sati, temperatura će biti oko 25 stepeni Celzijusa. Već u devet sati ujutru temperatura će biti iznad 30. podeoka.
 
I nastaviće da raste, i raste, i raste, sve dok ne dođe do čak 38 stepeni Celzijusa. Visoke temperature će se zadržati i kada se budete vraćali kući s posla, pa gledajte, ako postoji način, da automobil parkirate u hlad.
 
Ili, još bolje, koristite bicikl, izbegnite gužve i uživajte, ako se uživati da, u vrućem vetru.
 
Temperature izned 30 stepeni Celzijusa zadržaće se i u poslepodnevnim, ali i u večernjim satima. Tako da se šetnja, u svakom slučaju, preporučuje.
 
Uzavreo asfalt
 
U četvrtak počinju radovi na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Bulevara oslobođenja i Turgenjeve ulice, zbog čega će biti izmenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja će biti izmenjen u ulicama Turgenjevoj i Branimira Ćosića i u režijskim saobraćajnicama u bloku Bulevara oslobođenja i Turgenjeve ulice. Detaljan opis izmena pogledajte u OVOJ VESTI.
 
Iz istog razloga menja se i režim saobraćaja na Bulevaru kneza Miloša. Za vreme radova privremeno će, u zoni radova (Bulevar kneza Miloša 2-4) biti zauzeti trotoar i biciklistička staza, a povremeno i desna saobraćajna traka, zbog potrebe pristupa građevinske mehanizacije.
 
Bez vode od 9 do 13 časova biće Pozorišni trg.
 
U jednom delu dana bez struje će biti Železnička, Vsae Stajića, Šajkaška, Sentandrejski put, Užička, Graničarska, Đorđa Zličića, kao i pojedine ulice u Rakovcu, a detaljne informacije pogledajte na OVOM LINKU.
 
Gde ići, šta raditi
 
Odete lepo na stanicu, sačekate keca ili osmicu i do Štranda. U busu malo prokuvate, ali zato milina vam budete kada se spustite do reke. 
 
Nakon toga, ima zanimljivih dešavanja u gradu kojima biste mogli da prisustvujete. 
 
U Novi Sad stiže Miodrag Majić, koji će u Zenitu promovisati svoj roman "Ostrvo pelikana", sa početkom u 19 časova.
 
Na Čardi Liman organizovaće se, sa početkom u 20 časova, humanitarni koncert za malog sugrađanina Boška Gugletu, kojem je život u opasnosti. 
 
Biće žurke i u Borisovom ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se, nakon dugih devet meseci pauze, u 21 čas, "restartuje" Elektropop.
 
Sterijino pozorje i Zmajeve dečje igre i dalje su u gradu. Ako vam je do bioskopa, u sali Kulturnog centra Novog Sada prikazuju se tri filma "Luka", "Izbrisana istorija" i "Tamna bajka".
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Dragan

    24.06.2021 06:44
    Ah
    Zašto je u Vojvodini naranđasti meteo alarm a u celoj Slavoniji crveni ?
  • Omg

    23.06.2021 21:59
    Volim nas Novi Sad ♥️
  • Dejan

    23.06.2021 21:50
    nS
    Vi nas zabaljate sta nas ceka, izbore za mesne zajednice smo imali,rezultat poznat a efekat vidimo na cesmama, to smo videli jos jako davno ali posto je pamet plitka onda uzivajte ! Kako se sad ne okupi neka bulumenta da protestvuje, bitnije su garaze, neki pretuceni balavac, drva, neki most itd. !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.