Preminuo novosadski roker Piki Dušić, član čuvenih Sing Sing Singersa

Novosadski roker Nikola Dušić Piki preminuo je u 53. godini života.
Rođen je 4. decembra 1968. godine.
 
Svet je napustio i poslednji član prve postave kultnog novosadskog sastava Sing Sing Singers. 
 
Bend su na početku činili Željko Đurđevac Žiksa (1963-2012), Goran Bajić Baja (1963-2015) i Slobodan Boba Stojšić (1958-2018) i Piki.
 
Osim u Singersima, Piki je gitaru svirao u nekoliko novosadskih sastava, kao što su Exploziv, Zbornaja komanda u kojem je svirao sa Dragutinom Bogdanovićem Bogdom iz Vojvođanskog bluz benda. 
 
 
Bio je i među mnogima koji su muzicirali sa Brankom Andrićem Andrlom u kultnom Imperivm of Jazz-u.
 
 
Tu je i saradnja sa Milanom Muminom i Love Hunters-ima i, naravno, sviranje u Generaciji bez budućnosti. 
 
 
Sa Singersima je nastupao na Omladinskom festivalu u Subotici 1988, a "Pusti mozak na pašu" otvara LP koji je nastao kao kompilacija najboljeg što je taj festival imao da ponudi te godine. 
 
 
Svakako, priča o Sing Sing Singersima zauzima posebno mesto u istoriji popularne muzike Novog Sada.
 
I danas se prepričavaju nastupi u klubu "Bambus" u Kisačkoj ulici, gde je više ljudi ostajalo napolju, jer prostor nije mogao da primi sve one koji su želeli da čuju Singers, zbog čega se mogu i čuti tvrdnje da su bili prvi kultni novosadski bend.
 
 
Od Pikija se opraštaju njegovi prijatelji i poštovaoci na društvenim mrežama. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
  • Novosađanka

    25.06.2021 11:05
    Nezaboravni Singersi
    Singersi su pre više od 30 godina bili mladi, vedri, puni energije, najpopularniji bend u Novom Sadu. Sada su Singersi kompletni, stigla je i Pikijeva ritam gitara, može da se ponovo svira teški, žestoki rok, neka ječe nebesa od uzbudljivog zvuka, neka nam šalju poruke ljubavi i dobrote kakve su nam slali kada smo bili zajedno. Nisu Singesri zaspali zauvek samo su usnuli, njihove duše su svuda oko nas, oni nas čuvaju. Dragi naši voljeni Singersi, rokeri bili ste dobri prema svakom, zaslužujete lepo mesto gore u cvetnoj bašti.
    Iskreno saučešće porodici Dušić
  • Peja

    24.06.2021 20:03
    Gradski oci
    su bili Bogda ,Gaga ,Piki,,,,oni su davali identitet i fazon ovome gradu,.NS originalčeci
  • Rale

    24.06.2021 18:02
    RIP druze
    Svirao sam sa Pikijem u bendu pre mnogo, mnogo godina. Bio je super lik. Drago mi je da sam pre par godina uspeo da se cujem i ispricam sa njim, posle toliko godina, makar samo preko Facebook-a. Zao mi je da nismo stigli i da se vidimo, kao sto smo planirali. Nek ti je laka zemlja rokeru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti