Vruća sreda donosi radove i izmene u saobraćaju. Pogledajte šta vas očekuje u danu pred vama

Gde je sreda, tu je i četvrtak, a tad se već radujete petku.
Vruća sreda donosi radove i izmene u saobraćaju. Pogledajte šta vas očekuje u danu pred vama
Foto: 021.rs
Ovakvu pozitivnu filozofiju, morate priznati, ne bi smislila ni Lujza Hej.
 
Očekuje nas zanimljiva sreda.
 
Nije crveno, sad je ljubičasto
 
Još jedan topli dan je pred nama. 
 
Krećete li na posao između šest i sedam sati, dobro prolazite, sasvim prihvatljiva 23 stepena neće vam otežati već problematično rano buđenje. 
 
Rašće temperatura kao da je u pubertetu, pa će već u devet sati biti 31 stepen Celzijusa. Sajtovi koji pokazuju kakvo nas vreme očekuje tu temperaturu označavaju crvenom bojom. Međutim, ono što nas očekuje od 10 sati obojili su u ljubičasto.
 
To znači da nas očekuje maksimalna temperatura do 36 stepeni Celzijusa i relativno visok indeks UV zračenja. Tako da, na ulicu ne bez vode, na plažu ne bez kreme za sunčanje, u vađenje kojekakvih dokumenata ne bez strpljenja (i veze).
 
Vrućih 36°C će nas ispratiti sa posla, a onda će polako, od 18 časova, temperatura početi da opada. Ipak, i večernje temperature će biti oko 30 stepeni Celzijusa, što će prijati šetnji, ali ne baš mnogo odlasku na spavanje.
 
Šta je još važno?
 
Krenete u centar grada da izvadite mesečnu markicu za gradski prevoz i umesto kućica vas zatekne - ništa? Ne čudite se, kiosci su uklonjeni i biće postavljeni novi, a gotove karte možete da preuzmete na kiosku kod Futoške pijace.
 
Kad smo već kod gradskog prevoza, trase pojedinih linija GSP-a menjaju se zbog radova koji će se u sredu izvoditi u Stražilovskoj. Od devet do 12 časova privremeno će biti izmenjene trase autobuskih linija broj 1, 4, 8, 9 i 9A. Kuda će se kretati detaljno pogledajte na OVOM LINKU.
 
Biće promena i trasa linije 6, zbog radova u Ulici Feješ Klare. Detaljnije OVDE.
 
Tu su i isključenja struje, što u sredu mogu da očekuju stanovnici ulica Laze Lazarevića, Ćirila i Metodija, Heroja Pinkija, Mornarske, kako i ulice u Sremskoj Kamenici, Petrovaradinu, Bukovcu, Sremskim Karlovcima. Informacije o tome od kada do kada struje neće biti i koji tačno brojevi će biti uskraćeni, možete da pogledate OVDE.
 
Radovi na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Bulevara kralja Petra I 19-23, Bulevara oslobođenja 24-46 i Ulice Branimira Ćosića 42-48 počinju ove srede, a to će dovesti do izmene u saobraćaju. U toku radova povremeno će dolaziti do obustave saobraćaja na unutarblokovskim saobraćajnicama i u zoni radova će biti onemogućeno parkiranje vozila.
 
Šta raditi?
 
Crna kuća i Dom b-612 zajedno organizuju obeležavanje 80 godina od antifašističkog ustanka u Srbiji. Događaji počinju u 17 časova, a organizuju su radionice, predavanje i druženje uz pasulj. Ovo će ujedno biti i prilika da podržite rad ovih nezavisnih kulturnih centara.
 
Svake srede Muzej Vojvodine organizuje program "Kad se setim Karlovačke..." Ovog puta razgovaraće se sa književnicom Vidom Ognjenović, a događaj počinje u 20 časova.
 
Na krov TC Promenada stiže i Nikola Vranjković, kog znate po solo muziciranju, ali i po tome što je bio ključna figura sastava Block Out. Koncert počinje u 20 časova.
 
Promocija knjige "Isak Deus i njegovi izveštaji iz prašine" Ivana Radovanovića održaće se na Štrandu, u 20 časova. O knjizi će govoriti autor i pisac Muharem Bazdulj.
 
Ako se dugo niste zabavali društvenim igrama, možda želite da prošetate do prostorija Grupe Izađi, gde će od 18 časova početi veče društvenih igara.
 
Otvaranje izložbe "Ogledala" Vere Tanasić održaće se u Američkom kutku, sa početkom u 19 časova.
 
Još samo nešto...
 
Kao što znate, 021.rs vam svakog dana donosi najvažnije informacije. Sada možete da dobijete i nedeljni pregled istog, uz dodatni sadržaj naših novinara i novinarki, kroz newsletter, na koji možete da se prijavite u formularu ispod:
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • 1234

    07.07.2021 10:13
    @Bela,

    setili se u sred sezone da izbacuju pesak. valjda da nam priušta taj ugođaj pri pogledu na cevčugu...
  • parazit iz fotelje

    07.07.2021 10:13
    "donosi radove i izmene u saobraćaju"


    Beskicmeni paraziti iz fotelja jedino se razumeju u to da naredjuju radove po najvecoj zezi.
    Ali kad ti isti paraziti moraju da idu u wc onda moraju da pitaju svog voljenog za dozvolu.
  • Bilja

    07.07.2021 09:57
    kapa dole autoru teksta
    Bravo, bravo, bravo za prelep stil pisanja
    Divno osveženje nakon svih onih "ŠOK, NEVERICA, nikada nećete pogoditi šta se desilo...(foto,video)" varijanti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti