Radovi na Tvrđavi pred festival: Sklonjeni stubići, pokošena trava, uklonjeno trulo drvo...

Petrovaradinska tvrđava pripremljena je za početak Exita, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
Radovi na Tvrđavi pred festival: Sklonjeni stubići, pokošena trava, uklonjeno trulo drvo...
Foto: 021.rs
Sanirane su oštećene saobraćajne površine, a popravljena je i metalna kapija kod mostića. 
 
Radnici su od tunela do parkinga demontirali i uklonili stubiće zbog bezbednosti posetilaca, a nakon festivala će ih vratiti gde su bili.
 
"Obavljeni su i radovi na održavanju zelenila koji obuhvataju košenje trave i rezanje suvih grana, a sa Gornjeg platoa uklonjeno je potpuno osušeno stablo hrasta. Takođe, na kompletnom prostoru Tvrđave sprovedeni su neophodni tretmani protiv krpelja i komaraca", navode u upravi.
 
Zamenjene su i neispravne sijalice, postavljeni nedostajući poklopci na stubovima, popravljeni kvarovi na podzemnim kablovima, a po zahtevu organizatora festivala, na odgovarajućim lokacijama montirani su privremeni reflektori.
 
"Iz estetskih razloga i za potrebe održavanja higijene, izvršeno je detaljno čišćenje prostora na kome će biti održan festival, kao i pranje i čišćenje stepeništa koje vodi na Tvrđavu. Posetiocima Exita biće na raspolaganju oko 300 mobilnih toaleta i 200 korpi za otpatke, a 60 korpi postavljeno je na Keju i Varadinskom mostu. Nadležne gradske institucije i preduzeća ulažu napore i preduzimaju sve potrebne mere kako bi se kvalitetno i na pravi način organizovala ova velika muzička manifestacija, a posetioci stekli povoljne utiske o našem gradu", zaključuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Više o početku Exita i sve bitne informacije saznajte OVDE.
  • rodjo

    09.07.2021 08:27
    da je
    svaki dan exit, pa da bude cisto, ne samo na tvrdjavi nego li po celom gradu,ali necemo to skoro docekati
  • Vladimir

    08.07.2021 12:19
    JKP Tvrdjava
    Sta se desava sa nekim JKP Tvrdjava koji su pominjali da ce da prave da se brine o tvdjavi, a ne dirketno grad pred Exit?Zna li se sta o tome?
  • ja

    08.07.2021 11:12
    Za zasto se sve ove stvari ne rade redovno? NEgo se ceka Exit?!
    Mi, gradjani Novog Sada i/ili Srbije koji posecujemo tvrdjavu tokom godine ne zasluzujemo da trava bude pokosena, da se izvrsi tretman insekata, poprave saobracajnice i podzemni vodovi, da su oprane stepenice, orezane suve grane i uklonjena suva stabla (koja uzgred budi receno mogu danas povrede)?! I sve ostalo navedeno?!
    Nego je to vest da je uradjeno pred Exit? PA to bi sve trebalo da bude normalna delatnost, svakodnevna. A ne da se igramo skolice preskacuci rupe na putu ili vozeci reli, usput gledajuci da li cemo ugaziti u nesto i da nas neka grana ne poklopi odozgo...
    Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti