Danas počinje Exit - sve korisne informacije na jednom mestu

Jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi Exit počinje večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Danas počinje Exit - sve korisne informacije na jednom mestu
Foto: 021.rs
Neka od imena koja će nastupiti prvog dana festivala su Roni Size, DJ Snake, Hladno pivo, Buč Kesidi, Vojko V, ali i lokalni bendovi Proleće, DMT i De Limanos.
 
Kompleti karata za sva četiri dana su rasprodati, te je trenutno u prodaji ograničena količina jednodnevnih ulaznica.
 
Inače su hedlajneri ovogodišnjeg festivala i David Guetta, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, Asaf Avidan, Charlotte de Witte Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul Van Dyk, a tu su i Artbat, Sheck Wes, Jonas Blue, DJ Topic, Laibach, Amira Medunjanin, Goblini, Rundek & Ekipa, Senidah, Van Gogh, Vojko V, Buč Kesidi, Atheist Rap...
 
Kompletan program i satnicu možete videti OVDE.
 
Kako ući - šta je sve potrebno?
 
Za ulazak na festival potreban je digitalni zeleni sertifikat ili negativan brzi antigenski ili PCR test.
 
Exit je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala. U skladu sa bezbednosnim protkolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. Exit je za kupce ulaznica obezbedio besplatne brze testove na novosadskom Sajmu od srede 7. jula, dok će oni koji ulaze s pozivnicama te testove moći da urade u laboratorijima Aqualaba, sa kojima je Exit festival dogovorio saradnju i beneficirane cene samo za posetioce.
 
Proces zamene vaučera za festivalske narukvice biće vremenski značajno duži i podrazumevaće više provera u odnosu na ranije godine.
 
Zamenska mesta se nalaze na Trgu Slobode do četvrtka 8. jula, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave do nedelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu od srede 7. do nedelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze testove.
 
U festivalskom kampu, na Štrandu, dozvoljen je boravak onima koji su imali rezervacije od prošle godine, kada Exit nije organizovan zbog pandemije korona virusa. U kampu će biti 750 gostiju, koji moraju da ispoštuju kovid pravila, odnosno da su negativni na testu ili da su vakcinisani, kako bi postavili šator. 
 
Šta još treba da znate?
 
Privremena zabrana saobraćaja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave važiće za sva motorna vozila, osim za vozila organizatora Exita. Zabrana važi u Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora i Preradovićevoj ulici do Šenoine ulice u Petrovaradinu. 
 
Određeno je privremeno uvođenje zone 30 u delu Preradovićeve ulice od Beogradske kapije do Ulice Pavla Jurišića Šturma u Petrovaradinu i obeležavanje pešačkog prelaza kod restorana Lovoturs. 
 
Menjaju se i trase linija gradskog, prigradskog i međumesnog prevoza putnika na linijama koje saobraćaju kroz podgrađe Petrovaradinske tvrđave, tako da ove linije tokom Exita neće ići preko Varadinskog mosta, već od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Trga neznanog junaka, desno prema raskrsnici sa Beogradskim kejom, zatim Beogradskim kejom, ulicama Marka Miljanova i Venizelosovom, preko drumsko-železničkog mosta, Reljkovićevom ulicom do raskrsnice sa Preradovićevom i dalje postojećom trasom.
 
JGSP "Novi Sad" pojačaće linije za Petrovaradin za vreme trajanja Exit festivala.
 
Pošta Srbije je najavila da će pošta u Petrovaradinu raditi duže tokom muzičkog festivala Exit od danas, 8. jula, do nedelje, 11. jula. Na devet mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave biće postavljeno 30 kontejnera specijalizovanih za reciklažni otpad.
 
Plaćanje bez gotovine festivalskom karticom
 
Kartica za plaćanje je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za kupovinu pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu. 
 
Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice. Kartica za plaćanje biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu (samo za posetioce koji borave u kampu). 
 
Prilikom uzimanja kartice, potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 125 dinara, koji će biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala. Ukoliko se festivalska kartica za plaćanje dopuni Visa platnom karticom na top-up mestima na festivalu, automatski se stiče pravo na 7,5 odsto popusta na plaćanje pića na festival. Povrat nepotrošenih sredstva moguć je u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to i označene sa "refundacija/refund".
  • Liman 3

    08.07.2021 14:39
    Bogme, slabo viđam goste.

    Ranijih godina su dolazili u ponedeljak i ostajali još neki dan, bilo ih je svuda, na buljuke, i po gradu, i kafićima i parkovima i na Keju, a sad videh par.

    I u par taksi vožnji mi rekoše isto - nije baš da vrvi od posetilaca...
  • goran

    08.07.2021 12:36
    Prave rezultate Exita videcemo desetak dana posle odrzavanja.
  • Bivsi

    08.07.2021 11:50
    Fan
    Bez veze los program, i festival koji je izgubio shvrhu, plasim se da vise ne vredi ici na tvrdjavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti