VIDEO: Novi radovi na propaloj rekonstrukciji bazena na Spensu u toku i daleko od očiju javnosti

Radovi na novoj, kompletnoj rekonstrukciji olimpijskog bazena na Spensu trebalo bi da su u toku već mesec dana, ali detalje javnost neće saznati jer novinarki 021.rs nije dozvoljen ulaz na gradilište.
VIDEO: Novi radovi na propaloj rekonstrukciji bazena na Spensu u toku i daleko od očiju javnosti
Foto: 021.rs
Sanaciju rade iste firme koje su odgovorne za katastrofalne propuste u toku prve rekonstrukcije, a koje su se sada obavezale da će snositi kompletan posao. Da li i kako obavljaju ovaj posao, međutim, nije poznato.
 
Kako poručuju na Spensu, na zatvoreni bazen mogu da uđu samo zaposleni i, iako ima još zainteresovanih medija, "došlo bi do ometanja izvođača radova" ukoliko bi svima bio dozvoljen ulaz.
 
Nije se ispunila ni najava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ponovljena nekoliko puta, da će medijske ekipe voditi u obilazak bazena na početku samih radova. To je trebalo da bude početak juna, a odgovorne firme Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021 imaju još oko tri meseca da završe čitav posao.
 
Olimpijski bazen nije u funkciji duže od godinu dana, što je mnoge profesionalne sportiste i rekreativce dovelo u problem. Za propuste niko nije odgovarao.
 
 
Sama rekonstrukcija počela je na leto prošle godine i trebalo je da bude gotova u roku od tri meseca, do jeseni. Bazen je proglašen završenim pre nego što je kompletan posao urađen i takav, nedovršen, bazen je obišao gradonačelnik. Kako je posle naveo, nije znao da posao nije urađen i podređeni su od njega krili pravo stanje oko mesec dana.
 
Nakon "završene" rekonstrukcije, 021.rs je otkrio da bazen ima višestruke pukotine u i oko objekta, sa nepravilnim nagibom i izlivanjem vode, curenjem tek ugrađenih instalacija i klimavom keramikom. Za ovako traljav posao, izvođači radova uzeli su više od 124 miliona dinara, a nadzor koji je trebalo da kontroliše radove - firme "Ensol" i "Quiditta" - ćutale su.
 
Nakon "dizanja prašine" sa pokušaja da se svi ovi propusti zataškaju, usledila je analiza propusta na Fakultetu tehničkih nauka i prezentovanje mogućih rešenja, od kojih je izabrana kompletna ponovna rekonstrukcija. Da ovaj posao bude sproveden kako treba je, inače, bila zadužena Gradska uprava za imovinu, kao investitor.
 
Podsetimo, 021.rs nije imao uvid ni u građevinski dnevnik jer je pomenuta uprava tvrdila da ga ne poseduje, obrazlažući to time da još uvek nije istekao garantni rok, te da izvođači radova ne moraju da ga predaju pre njegovog isteka.
  • Milicajac frilenser

    15.07.2021 18:06
    Hej, možda bude ko sa zaštićenim trščarama Kraljevića Marka, kažu biće bazen, a ono na kraju bude Petrus na vodi ili Dino vodeni park...
  • Gradjanin

    15.07.2021 12:26
    Bazen
    Sve su to lopovi na celu sa novim kostunicom( nije obavesten) jadni gradonacelnik. Posto verovatno nece se ni dokazivati ko je primio mito zasto policija i tuzilastvo ne uhapsi nadzorni organ koji je kontrolisao tok rekonstrukcije i potpisivao da je sve ok.ili i to se nece raditi.izgleda da nam je ceo sistem korumpiran
  • ZX

    14.07.2021 19:01
    Ustaljen proces
    Fondovi za rekonstrukciju su obezbeđeni i slivaju se u privatne džepove po ustaljenoj šemi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti