Dolazi nam petak. Isplanirajte dan pažljivo, mi ćemo vam pomoći

Konačno je tu dugo očekivani petak.
Dolazi nam petak. Isplanirajte dan pažljivo, mi ćemo vam pomoći
Foto: 021.rs
Ukoliko ne radite u subotu, imate razloga za slavlje. Ukoliko pak radite, onda vam je makar malo lakše, jer ipak - petak je petak.
 
Šta kaže prognoza
 
Ovo su neki čudni dani, sve je prilično nedefinisano. RHMZ kaže jedno, pouzdane platforme za prognozu kažu drugo, a na kraju bude nešto između.
 
Prema RHMZ, u Novom Sadu će u petak biti maksimalnih 29 stepeni Celzijusa, dok će minimalna dnevna temperatura biti 18°C. Takođe, najavljuju i poslepodnevne pljuskove, što su najavili i za četvrtak.
 
Druge platforme takođe najavljuju kišu, ali i nešto više temperature, do 36 stepeni Celzijusa. Kiša bi mogla da počne da pada već od 10 časova.
 
U svakom slučaju, sutra ponesite kišobran za svaki slučaj, kako ne biste u nekom momentu totalno pokisli.
 
Na šta obratiti pažnju
 
Kao da radovi na Bulevaru kralja Petra I nisu dovoljno zbunili vozače, kad eto još jedne izmene saobraćaja. Režim saobraćaja se menja na istom mestu na kom je saobraćaj već bio izmenjen, raskrsnica bulevara sa Gagarinovom i Branimira Ćosića.
 
Za vreme radova u ovoj fazi saobraćajna traka smera od raskrsnice Bulevara kralja Petra I sa Gagarinovom i Ulicom Branimira Ćosića ka Bulevaru oslobođenja biće zatvorena za saobraćaj. Tokom radova saobraćaj će se odvijati u drugoj saobraćajnoj traci dvosmerno uz ograničenje brzine kretanja vozila do 30 km/h i ukida se biciklistička staza u zoni radova. 
 
Takođe, biće onemogućeno skretanje levo sa Bulevara kralja Petra I prema Železničkoj stanici na Bulevaru oslobođenja, dok će u suprotnom smeru, u raskrsnici Bulevara kralja Petra I i Gagarinove ulice, biti onemogućeno skretanje levo u Ulicu Branimira Ćosića i vozila koja se kreću Ulicom Branimra Ćosića na raskrsnici će moći da produže pravo prema Gagarinovoj ulici ili da skrenu levo na Bulevar kralja Petra I prema Detelinari.
 
Deo Satelita, odnosno Bulevar kneza Miloša 2-4a i Anđe Ranković 5, biće u petak, od sedam sati, bez vode. Voda će se vratiti u kasnim poslepodnevnim časovima, tako da se dobrano pripremite.
 
Dosta ulica u Novom Sadu biće bez struje u petku pred nama: Petefija Šandora, Jožefa Atile, Šarplaninska, Feješ Klare, Aleksandra Belića, Ćirila i Metodija, Braće Nemet, Miloša Bebića, Teodora Pavlovića, Rejmontova, Vršačka, a tu su još i ulice u Petrovaradinu i Kaću. Detaljne inforamcije pogledajte na OVOM LINKU.
 
Gde ići?
 
Petak je naravno dan za malo opuštanja uz piće i dobru muziku.
 
Ukoliko ste fan bluza, možete da produžite do Gastro paba Dobri dim, u kom će se, sa početkom u 21 sat, organizovati bluz veče, a zabavljaće vas Nenad Patković i Gileta Slim.
 
Ako ste za đuskanje od podneva do ponoći, onda je za vas KC Lab, u kom se organizuje "Đuska" sa početkom u 16 sati.
 
Za pravi rokenrol zvuk treba da odete u Dom b-612, gde u petak, u 21:30 časova, svoj nastup započinju Northern Revival i Lazar
 
Ples vam se daje u Zenit Booksu, gde u 20 sati počinje "Post depression" žurka. Iako zvuči, hm, depresivno, biće đuskanja.
 
Šta vam teško...
 
... da se prijavite na naš newsletter. Nedeljom, taman uz doručak, stiže vam izbor naših nedeljnih tekstova, a uz to dobijate i dodatni, zanimljivi, sadržaj. Sve što treba da uradite jeste da ukuckate mejl adresu na formular ispod:
 
Prijavite se na newsletter
 
Tekst je autorsko delo i ne može se preuzimati na druge platforme i sajtove bez prethodnog odobrenja redakcije portala 021.rs.
  • Hidra

    16.07.2021 01:53
    RHMZ je pogodio poslepodnevnu kisu u cetvrtak. Ne znam ko sebi moze da dozvoli da procenjuje pouzdanost "platformi za prognoze". Takodje mi nije jasno ko ocekuje apsolutnu preciznost od prognoze.
  • Komšinica

    15.07.2021 21:35
    Pohvala
    Bravo za autora teksta, servisne informacije ali sa malo lepog humora i veoma lepom interpretacijom. Hvala Vam na tome i samo tako nastavite! :)
  • Omg

    15.07.2021 21:16
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti