Dosadni utorak. Pripremite se za dan pred vama

Da je utorak jedan od sedam patuljaka verovatno bi bio Ljutko.
Dosadni utorak. Pripremite se za dan pred vama
Foto: 021.rs
I dalje na sebi vidimo tragove vikenda koje ponedeljak nije uspeo da opere, ali sve više na koži osećamo kako je to kad radna nedelja uhvati u svoju mašinu. Uz to, utorak je prevrtljivac, a da je tako pokazaće nam i vreme.
 
Eh, vreme...
 
Ken Galbrajt je rekao da postoje dve vrste prognozera - oni koji ne znaju, i oni koji ne znaju da ne znaju. Nećemo da omalovažavamo meteorologe, rade sjajan posao (pogotovo kada pogode kakvo će vreme biti). Ali morate da se zapitate - da li oni zaista uče na sopstvenim greškama?
 
 
Dakle, da, vremenska prognoza. RHMZ kaže ovako - u utorak, 20. jula leta gospodnjeg, na teritoriji Novog Sada biće maksimalna dnevna temperatura od 27 stepeni Celzijusa, a mogući su pljuskovi. Najniža dnevna biće oko 18°C.
 
U ponedeljak ujutru je bilo prilično prijatno, vazduh nije bio težak i nije bilo sparine. Po svemu sudeći, takvo nas jutro očekuje i u utorak.
 
Povremeni pljuskovi mogu da nas "zakače" u ranim jutarnjim satovima, dok bi tokom dana trebalo da bude uglavnom stabilnije vreme. 
 
Uveče neće biti kiše, a temperatura će biti prijatnih 22°C. Uživajte dok možete, jer nam uskoro ponovo stižu vrućine.
 
Još ponešto
 
Biće isključenja struje. Delovi Bukovca, Budisave i Čeneja biće bez električne energije, a detalje pogledajte na OVOM LINKU.
 
Isključenja vode za sada nisu najavljivana, ali uvek iskrsne neka havarija, pa budite uz 021.rs kako biste na vreme bili informisani.
 
Takođe, kada krenete na posao, startujete motor i na 92,2 Megaherca gde vas čeka Cope, koji će vas voditi kroz novosadski saobraćaj ujutru.
 
Krenula je i naplata parkiranja u pojedinim ulicama na Grbavici. Na osnovu rešenja Gradske Uprave za saobraćaj i puteve, u organizovani sistem naplate parkiranja ulaze deo Ulice Miše Dimitrijevića, od Puškinove do Hopovske ulice, kao i deo Tolstojeve, od od Puškinove do Hopovske ulice. Sat vremena 44 dinara.
 
Šta raditi?
 
Utorak i nije baš dan u kojem sve vrvi od događaja i kojim je grad "živahan". No, ipak, nešto se nađe.
 
"Bonđorno", "sa va, sa va", "abastanca bene!", "bajla morena soto kvesta una pjena", mogli biste da čujete u Radio kafeu (Miletićeva 45), ako ga podsetite od 20 časova, kada počinje Language club Novi Sad.
 
Za studente koji slave kraj ispitnog roka žurka je u KC LAB, gde se organizuje Fuego žurka, sa početkom u 18 sati. Muziku pušta Shoobz.
 
Ako ste za film, u 21 sat, u Crnoj kući, puštaće se "Hedwig and the angry inch".
 
Još samo ovo...
 
Ukoliko želite svake nedelje da dobijate pregled vesti objavljenih na 021.rs, uz dodatni sadržaj, možete da se prijavite na naš newsletter:
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
  • Omg

    19.07.2021 21:58
    Volim nas Novo Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti