Gradski odbornici glasaju u vaše ime: Više od 40 tačaka na dnevnom redu, bitna pitanja za Novosađane

Odbornici Skupštine grada sutra će doneti bitne odluke - tu su dva nova objekta socijalne zaštite, rekonstrukcija MUP-a i potreba za policijskom stanicom na Novom naselju, a biće i kadrovskih rešenja.
Gradski odbornici glasaju u vaše ime: Više od 40 tačaka na dnevnom redu, bitna pitanja za Novosađane
Foto: 021.rs
Na dnevnom redu biće više od 40 tačaka.
 
Grad planira izgradnju novog prihvatilišta i dnevnog boravka za decu u Zmaj Ognjena Vuka, a na lokaciji sadašnjih kontejnera za smeštaj beskućnika. Tu ideju treba da podrže odbornici većinom glasova da bi se krenulo u realizaciju.
 
Izmenama urbanističkih akata, čelnici planiraju novu petospratnicu za MUP na Bulevaru kralja Petra, što će podrazumevati temeljnu rekonstrukciju i rušenje dela postojeće zgrade. U planu je i nova policijska stanica na mestu sadašnjeg parkinga u Ulici Bate Brkića.
 
Odbornici će dati mišljenje o imenovanju dosadašnjih direktora "Tržnice", "Stana" i "Novosadske toplane" za još jedan mandat, a nakon sprovedenih konkursa. Odlučiće i o raspisivanju konkursa za novog direktora Muzeja Grada Novog Sada.
 
Na dnevnom redu će biti izmene pojedinih urbanističkih planova zbog gradnje koju planiraju investitori, ali i planiranih rekonstrukcija pojedinih ustanova. Na Bulevaru Evrope planira se nova šestospratnica, ambulantu doma zdravlja kod Dunavskog parka čeka manja adaptacija i rekonstrukcija, a u Vojvode Mišića 6 u planu je četvorospratnica.
 
Ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca gradska vlast planira da daje stanove u zakup na 10 godina. Stanovi predviđeni za ovu svrhu nalaze se u stambenoj zgradi u Ulici Stanoja Stanojevića, a o tome će odlučivati Skupština grada.
 
Na dnevnom redu su i izveštaji o radu pojedinih gradskih preduzeća. Ističe se GSP, koji je u većim gubicima nego prethodnih godina zbog epidemije covid19 - preduzeće je u 2020. godini ostvarilo neto gubitak u iznosu od 91.7 miliona dinara.
 
Čistoća na polovini godine menja svoj program poslovanja budući da predviđa da će ove godine imati veće troškove za popravke mašina, ali i za plaćanje uklanjanja divljih deponija i pranje kontejnera. Zato koriguje svoje planove u iznosu od 27 miliona.
 
Sednica Skupštine grada održava se sutra, 22. jula u Velikoj sali Skupštine Vojvodine, od 10 časova.
  • Ddd

    21.07.2021 21:52
    Budalaština
    Pa i ovako nedostaje parking mesta a oni sada na postojećem parkingu hoće da grade
  • Milmar

    21.07.2021 18:08
    Da li
    neko spominje most blizanac preko kanala DTD, puna usta je bilo da se radi projekat itd.sta je sa tim
  • Cane liman

    21.07.2021 16:51
    Hoce biti ćevapa posle ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti