Danas u podne prezentacija studije Instituta "Jaroslav Černi" o uređenju priobalja Novog Sada

Prezentacija Studije hidrološkog uređenja površinskih i podzemnih voda priobalja na levoj obali Dunava u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva biće prezentovana javnosti danas u podne.
Danas u podne prezentacija studije Instituta "Jaroslav Černi" o uređenju priobalja Novog Sada
Foto: 021.rs
Iznenadna najava prezentacije studije koja se čeka za potrebe projekta "Novi Sad na vodi" stigla je četiri sata pre događaja u prostorijama "Urbanizma", na Bulevaru cara Lazara 3, na trećem spratu.
 
Studiju je uradio Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi". Na prezentaciju su svi dobrodošli, navodi se u pozivu Grada.
 
Studija koja se tiče bitnih elemenata priobalja tražena je zbog planiranog projekta "Novog Sada na vodi", koji je izazvao veliko interesovanje javnosti. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pre nekoliko meseci je rekao da se "ide ka uređenju priobalja" nakon usvajanja plana za novi most i da se čeka samo mišljenje Instituta "Jaroslav Černi". 
 
Šta će tačno biti u planovima urbanista na priobalju definitivno nije poznato, budući da je stambeno-poslovna gradnja na prostorima Kameničke ade, Šodroša i Ribarskog ostrva u poslednjim verzijama planskih dokumenata - izbrisana.
  • Ljubitelj Novog Sada

    23.07.2021 13:33
    Ugroženo zdravlje
    Institut “Jaroslav Černi“ je (bila) ustanova vrhunske stručnosti I kredibiliteta. Ali me jako brine što je Vlada naprasno započela (nakon negativnih mišljenja stručnjaka) privatizaciju Instituta neposrednom pogodbom (ne javnim konkursom). I još više informacija da je Vladin favorit “Milenium tim”, spominjan kao protagonist u brojnim aferama, gazeći opšti interes sredine i želje građana, pomonut verovatno volšebnim silama. I vrovatno bih bio sretniji da bilo ko drugi kupuje Instutu umesto Milenium tima. Liči mi na „praktično rešenje“ – ako ne mogu da kupim po mene povoljno mišljenje, kupiću ceo Institut. Sumnju mi pojačava i da je nakon negativnog mišljenje Vojvodina voda, preko noći zamenjen direktor.
    Ljubav prema Novom Sdu i njenim lepotama, briga građana za zelenilo, pluća grada i svoje zdravlje zahteva masovan i pametan otpor svih građana, u suprotstavljanju moćnom i dobro povezanom vrlo velikom finasijskom interesu moćnih i bezdušnih, okupljenim u tzv „betonirani Novi Sad na vodi“ na Ribarcu i Limanu.
  • Voja

    23.07.2021 12:57
    pitam
    Pitam gradonaćelnika ili ko je već odgovoran dokle će se tolerisati muzika iz kafana ,sinoć je u Veterniku bilo tako glasno jodlovanje ili pevanje neznam kako to da nazovem a treba ustati na posao u 5 sati ujutru,ko to dozvoljava,Novi Sad trebao bi da bude prestonica kultura...koje kulture???.Pitanje sledeće dokle će se Novi Sad skrnaviti sa tom enormnom izgradnjom,NoviSad na vodi ,ko je uzeo brodogradilište(Galens)zna se čiji je,Karincomerc zauzeo obalu do Futoga zatrpava dunavac do Futoga pa će da prodaje iste.industrija mesa Matijević gradi zgrade.....dokle glavešine dokle,sada ne znate sta ćete sa smećem....šta će biti sa kanalizacijom,upropastili ste Novi Sad.
  • Sabahudin

    23.07.2021 12:54
    Omerović
    Kad počinju radovi oko mosta na sremskoj strani? Hoće li predsednik doći na polaganje kamena temeljca? Hoće li Goca postaviti neko pitanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti