Imamo plan za dan pred vama - štrudle s makom, muzika, Voša na 30 stepeni

Pred nama je četvrtak, kom se radujemo, znajući da ćemo se onda radovati petku. Tako to ide.
Imamo plan za dan pred vama - štrudle s makom, muzika, Voša na 30 stepeni
Foto: 021.rs
Znate li da je 28. jula rođen šansonjer i gospodin Arsen Dedić? Vredi se podsetiti njega i njegovih stihova: "Čistim svoj život od prividnog svijeta/ od ljubavi bez traga, od jeftinih predmeta..."
 
Četvrtak možete da provedete čisteći život od jeftinih predmeta i uživajući. A možete i da ga provedete totalno novosadski. Kako i zašto, odgovor je pri dnu teksta.
 
Šta kaže prognoza?
 
Najavljuju nam u četvrtak, 29. jula, meteorolozi nešto nižu temperaturu... za koji stepen. Biće maksimalna 34 stepena Celzijusa, dok će minimalna temperatura biti 21°C.
 
Da ne kažete posle kako nije bilo nikakvog osveženja. Od samog starta dan će biti topao. Krenete li na posao oko sedam časova, na radno mesto ćete ići u pratnji podnošljiva 24 stepena.
 
Nastaviće da raste i oko 10 sati preći će 30°C. Maksimalna temperatura će se zadržati i prilikom povratka sa posla, pa automobile, bicikle, motore, parkirajte u neku hladovinu. 
 
Ako se pak vraćate autobusom, onda sa srećom, nek naiđe neki klimatizovani. 
 
U večernjim satima i dalje visoka temperatura, oko 30 stepeni Celzijusa, što znači da je leto odlučilo da vam ne bude saveznik u odmaranju za dan pred vama.
 
Šta je sa radovima?
 
Nema ih baš nešto mnogo. Za sada nema najavljenih isključena vode i struje, prema kod vode uvek nešto iskrsne, te je najbolje da budete uz Radio 021 i 021.rs koji vas o svemu obaveste na vreme.
 
Autobusi GSP-a na liniji 69 promenili su trasu zbog radova u Ulici Dunavske divizije u Petrovaradinu. Ova linija u oba smera menja trasu i saobraća tako da umesto Beogradske ulice, dela Preradovićeve ulice i Ulice Dunavske divizije, po prelasku Varadinskog mosta, saobraća Kameničkim putem do Ulice Dunavske divizije i dalje nastavlja postojećom trasom.
 
A šta raditi?
 
Imamo sjajan plan za vas. Dakle, ovako:
 
Završite s poslom, odete kući i odmorite malo. Pojedete nešto lagano, na primer slaninu, i onda se uputite ka platou Spensa. Zašto?
 
Zato što se tamo od 19 časova organizuje treća novosadska štrudlijada. Ne znamo zaista da li vam je potreban razlog više od štrudle s makom.
 
E, a kada pojedete, isprobate i pazarite za kasnije, u 20 časova, odmah tu, na "Karađorđu", Voša dočekuje litvanski Panevežis u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Ima li šta novosadskije od jedenje štrudle četvrtkom i onda odete na stadion da gledate Vošu?
 
 
Dobro, ako vam to baš ne odgovara, ima i drugih stvari.
 
Green line sastav je "on the road again", pa će u 19 sati na Oficircu započeti svoju svirku.
 
Ukoliko vam se gleda nešto lagano, Omladinski kreativni centar organizuje filmsko veče pod otvorenim nebom, a ovog puta će se u Braće Jovandić 7, sa početkom u 21 sat, gledati "La la land".
 
Marko + Marko + Lana nastupiće u KC Lab, sa početkom u 18 časova. Biće house muzike, pa ako volite, izvol'te u salonu.
 
U biblioteci na Štrandu, u 20 časova, promovisaće se knjiga "Humorom protiv korone" Senke Pavlović.
 
Šta vas košta?
 
Ništa vas ne košta da nas zapratite na Instagramu i tako dobijete još sadržaja koji stvar naš tim.
 
Ukoliko ste propustili:
 
 
 
  • y

    29.07.2021 09:31
    hvala za clanak.
  • Hm...

    29.07.2021 08:41
    Znači, danas grad pun policije, žandarmerije i specijalnih jedinica navijačkih grupa...
  • Dete rock'n rola

    29.07.2021 07:15
    I šta kažeš,, nešto lagano, naprimer slaninu"? Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti