U planu obimno uređenje zbog Galensovog kompleksa na Podbari

Gradski urbanisti traže firme koje će da izvedu obimne radove na uređenju dela Podbare, u produžetku Pavla Stamatovića, a u krugu Galensovog kompleksa u izgradnji "Kej Garden Residence".
U planu je izgradnja kompletnih saobraćajnica, pešačkih i biciklističkih staza, novog osvetljenja, vodovoda i kanalizacije, parkinga, kao i kolskog prilaza kompleksu.
 
Ceo posao Grad će koštati najmanje 55 miliona dinara bez PDV.
 
U planu je i povezivanje saobraćajnice sa kružnim tokom u Marka Miljanova.
 
Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji, usled izgradnje objekta na prostoru u produžetku Pavla Stamatovića, potrebno je izgraditi saobraćajnicu dužine oko 250 metara. Odvodnjavanje je predviđeno slivnicima u novoprojektovanu kanalizacionu mrežu. 
 
Kako je vidljivo na mapi, radovi će obuhvatiti deo Ulice Filipa Višnjića, Kosovske i neuređeni nastavak Ulice Pavla Stamatovića, do Marka Miljanova.
 
Kako za 021.rs navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ovi radovi su predviđeni i programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu. Na pitanje 021.rs da li se ovi radovi izvode isključivo zbog uređenja okoline novog projekta "Galens investa", u Upravi nisu direktno odgovorili.
 
Na pitanje 021.rs koliko je stabala eventualno predviđeno za seču usled uređenja produžetka Ulice Pavla Stamatovića, u Upravi kažu da je projektnim rešenjem predviđeno uklanjanje jednog stabla koje se nalazi na trasi buduće saobraćajnice. 
 
"Takođe, projektom je predviđena izgradnja 405 kvadrata nove zelene površine koja prati novu saobraćajnicu i dva sadna mesta za drveće, na delu parkinga u Ulici Filipa Višnjića", poručuju u upravi za naš portal.
 
Rok za izvođenje radova zavisiće od ponuđenog roka izabranog izvođača i biće poznat nakon sprovedenog postupka javne nabavke, pa je u ovom momentu to, naglašavaju u gradskoj upravi, teško proceniti. 
 
"Konkursnom dokumentacijom maksimalno predviđen rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana", zaključuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Tender za izvođače radova zatvara se 23. avgusta.
 
"Kej Garden Residence" je jedan od projekata u izgradnji kompanije "Galens invest" i obuhvatiće šest lamela, od kojih četiri imaju po sedam spratova, a dve po šest tipskih spratova. Ukupno, kompleks će imati 266 stanova.
 
Investitor na svom sajtu navodi da je reč o "jedinstvenoj lokaciji u blizini Dunava i keja", te da će "kompleks Kej Garden Residence ozbiljno podići nivo kvaliteta novih stanova koji se prodaju u Novom Sadu".
 
U "Galens Investu" nisu pojasnili za 021.rs da li su bili upoznati sa činjenicom da će uređenje okoline njihove nove, privatne investicije biti plaćeno iz budžeta Grada Novog Sada.
  • @fiju kroz prozor

    12.08.2021 20:06
    "moje porodično stablo doseže do davne 1817. godine i svi su rodjeni baš na teritoriji današnjeg novog sada"

    E, baš!
    :)))))
  • Yoda

    11.08.2021 22:59
    Interesne grupacije
    Naravno da ce to da rade kod Galensa. Nece sigurno popravljati gde nemaju interes. Tako ce i proci, samo jos malo...
  • Ns

    11.08.2021 15:38
    užas
    ovo, što se radi Novom Sadu, to ni fašisti nisu radili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti