U planu još četiri zgrade sa oko 200 stanova za bezbednjake na Jugovićevu

Pripadnici snaga bezbednosti u Novom Sadu imaće, mimo do sada planiranih 1.972 stana na Jugovićevu, još oko 200 stanova koji će naknadno biti izgrađeni i dati na prodaju.
U planu još četiri zgrade sa oko 200 stanova za bezbednjake na Jugovićevu
Foto: 021.rs
"SPV" Dunav za potrebe Građevinske direkcije Srbije upravo traži projektanta i izvođača radova za još četiri zgrade za bezbednjake na Jugovićevu.
 
Reč je o sistemu "izvedi i projektuj", koji podrazumeva da izabrani izvođači urade sav posao, od projekta i pribavljanja dozvola do izgradnje.
 
U planu su dve zgrade sa sedam i dve zgrade sa četiri sprata, delimično na parcelama koje su već bile predmet radova. Na njima su radovi na izgradnji počeli još 2000. godine, ali su stali na gredama i plivajućoj ploči.
 
 
Ovi ostaci biće porušeni kako bi se izgradile nove zgrade, a prosečna veličina stana biće oko 60 kvadrata. U prizemlju ovog novoplaniranog stambenog kompleksa predviđeni su poslovni kompleksi, a da se mahom već poznato šta će poslovati pokazuje i podatak iz dokumentacije da se u jednom od objekata traži postavljanje dimnjaka za pica-peć.
 
 
Nije predviđena izgradnja podzemnih garaža, već će se stanari parkirati na okolnim saobraćajnicama.
 
Rok do kog zainteresovati projektanti/izvođači mogu da se jave na poziv je 18. avgust. 
 
Podsetimo, prvi stanari dobili su ključeve svojih stanova, kupljenih po povlašćenim uslovima od 500 evra po kvadratu, sredinom aprila ove godine. Nacionalni projekat je za Novi Sad predviđao gradnju ukupno 1.972 stana u 12 zgrada.
 
Ubrzo nakon dobijanja ključeva u ruke, pojedini pripadnici bezbednosnih snaga počeli su da izdaju svoje stanove, uprkos tome što su oni u zamisli bili namenjeni onima koji nemaju rešeno stambeno pitanje ili imaju "neodgovarajući stan".
 
Stanovi su se kupovali putem internet aplikacije koja se bazirala na principu "brzi prsti", što je značilo da su stan po povlašćenoj ceni kupili najbrži, a ne oni kojima je stan bio najpotrebniji.
  • beskucnik

    04.01.2023 00:17
    stanovi sad
    kad ce penzioner sa 45 god 3 meseca i 16 dana provedenih u sluzbi a prosao sva ratista dobiti stan jer nemam prste pa bi morao nosem da kucam po tastaturi pa bi mozda uspeo da ubodem neki broj na rang listi taman toliko da sam blizu da mi ga dodele a u stvari neki klinac ili tatin mamin sin koji je jos na obuci u Kamenici dobije dovoljnu kvadraturu za izdavanje.ZIVELA SRBIJA...
  • Опет Цвеле

    17.02.2022 12:46
    Само коментар
    Читам овде свакакве коментаре, те неке официруше, те зеленило, те неки локал патриота који одлучује ко може да живи у Новом Саду.
    Ко прави проблем?
    Брзи прсти, без икаквог реда и правилника.
    Зграде се праве у касарнама, зато је мкв 550е. Какво зеленило, какви дођоши и селекција. Људи јадни остали без свега, без државе, а истој дали све. Спали на то да буду срећни што могу да конкуришу и за 30мкв јер су им брзи прсти опет све узели. Па и наду.А питање је колико су станова добили припадници војске а колико суповски брзи прсти.
  • Jeca

    11.01.2022 18:15
    Upravo tako. Stanove su kupili po osnovu da nemaju reseno stambeno pitanje a 80 posto njih imaju pa su te iste stanove izdali ili planiraju da ih izdaju licno znam mnoge sebi bliske. Stan nije dobio onaj ko je u sluzbi 30 godina i ko je prosao sve i svasta 90'tih. Onog ko ima neko nasledstvo od par kvadrata smatraju delimicno obezbedjenim i ako je imao srece dobio je neki jednosoban stan. Nerealno bez bilo kakve rang liste samo ko je brzi bio mogao je da bira bez obzira sto je u sluzbi sa tri nocne smene. Nekada se znalo kako se rangiralo sada toga nije bilo. Nekom je to bilo u interesu ali su mnogi osteceni koji su naj gore prolazili. Katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti