Nove subvencije za bicikle: Mogu li do novca članovi porodica onih koji su ga dobili u prvom krugu?

Javni poziv za drugi krug subvencija za nabavku bicikala biće otvoren do 20. do 23. avgusta.
Nove subvencije za bicikle: Mogu li do novca članovi porodica onih koji su ga dobili u prvom krugu?
Foto: 021.rs

Procedura će biti slična kao i prošlog puta, a nadležni apeluju na zainteresovane da obrate pažnju pri podnošenju prijava.

Projektni menadžer Nebojša Subić kaže da za iznos subvencije od 10.000 dinara mogu da konkurišu građani svih naseljenih mesta na teritoriji Grada Novog Sada, što uključuje i prigradska naselja.
 
"Mogu da se prijave svi građani Novog Sada, koji imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada. Kada se zainteresovani budu prijavljivali na aplikaciji, treba da dostave podatke koji su upisani u ličnoj karti jer je to izuzetno važan detalj", kaže Subić i objašnjava da podaci iz lične karte moraju da se slažu sa prijavom.
 
Nakon zaključivanja prijava, postoji rok da se putem mejla dostavi kopija lične karte, a kancelarija za prijem dokumenata će se nalaziti u KS Eđšeg. 
 
"Oni koji su u prvom krugu dobili subvencije ne mogu ponovo da ih dobiju - ni oni ni članovi njihovog domaćinstva", kaže Subić i dodaje da se iz tog razloga u prvom krugu popunjavala prijava sa podacima o tome ko su članovi domaćinstva.
 
Kad se obave provere, udruženje "Novosadski ekološki centar" (NEC) će objaviti konačnu rang listu. Tek nakon njenog objavljivanja, oni koji su na listi mogu da kupe bicikl i donesu potrebnu dokumentaciju.
 
"NEC je na konkursu dobio taj zadatak da sprovede, zajedno sa svojim saradnicima, program koji je jako dugo čekan, jer su ljudi nestrpljivi da što pre dobiju sredstva i voze nove bicikle", kaže Vesna Odanović iz ovog udruženja.
 
Kako je rečeno, operativni troškovi "Novosadskog ekološkog centra" za realizaciju ovog projekta iznose oko milion dinara.
  • Opet

    13.08.2021 22:51
    Nameštaljka
    Koji su to "operativni troškovi" koji iznose milion dinara? Raspodela 800 dobitaka?
  • Sonja

    13.08.2021 21:54
    Treba biti uporan.Mi smo uspeli i zahvalni smo na subvenciji grada.
  • BulevarEvrope

    13.08.2021 20:22
    Dobro bi bilo i da se nama sto trcimo omoguce subvencije na patike za trcanje. Pesacnje i trcanje su najzdraviji vid saobracaja i daleko daleko sigurniji od izvikanog biciklizma i slicnih new age gluposti.
    Zdravije bi svima da batale tu djavolju napravu na dva tocka i da pocnu da trce. Broj mrtvih i povredjenih bi se drasticno smanjio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti