Šta donosi četvrtak Novom Sadu - lepo vreme, još malo radova i tamburice zvuk

Pred nama je četvrtak, koji najavljuje da je ostalo još malo od radne nedelje.
Šta donosi četvrtak Novom Sadu - lepo vreme, još malo radova i tamburice zvuk
Foto: 021.rs
Na internetu se mogu pronaći inspirativni citati za svaki dan u nedelji, pa tako i za četvrtak. Na primer, kada ukucate "thursday quotes", jer je to potpuno logično da uradite kad ne znate šta radite, iskočiće vam i slika na kojoj je napisano: "Danas ti si ti, to je istinitije od istine. Nema nikog ko je više ti nego ti". 
 
E sad, ako se pitate kakve to tačno veze ima sa četvrtkom, a ne bilo kojim drugim danom u nedelji, treba da znate da niste jedini koji se isto to pitaju. Ali barem znamo da ćemo u četvrtak mi biti mi, vi ćete biti vi, a vreme će nam ponovo biti veoma lepo.
 
 
Prognoza
 
RHMZ najavljuje za četvrtak maksimalnih 27 stepeni Celzijusa i pretežno sunčano vreme. Minimalna dnevna temperatura će biti martovskih 11 stepeni Celzijusa, pa ako baš morate da poranite, ne zaboravite nešto dužih rukava.
 
Tokom dana će temperatura biti prijatna i za boravak na plaži, u prirodi, ali i za odmor kod kuće, ukoliko imate priliku za to. Duvaće slab i umeren severac.
 
Ako ste hronični bolesnici i osetljive osobe, onda će biometeorološke prilike imati povoljan uticaj na vas, ali se ipak savetuje smanjena fizička aktivnost srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropate bi mogle da osete glavobolju i zamaranje.
 
Uveče će temperatura biti koji stepen iznad 20. podeoka, pa će vedro nebo i prijatno veče biti idealni za šetnju i druženje.
 
Treba da znate i...
 
Počeli su radovi na Bulevaru kralja Petra I, što je uzrokovalo i promenu režima saobraćaja, o čemu smo pisali na OVOM LINKU.
 
U četvrtak startuju i radovi na izgradnji vrelovodnog priključka na Žitnom trgu, te će i to dovesti do izmena saobraćaja. Za vreme radova privremeno će biti zauzet deo saobraćajne trake na Žitnom trgu ispred broja 3, te će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine na 30 km/h.
 
Prijavite se na newsletter
 
"Informatika" je građanima poslala opomene zbog neizmirenih dugovanja za komunalno-stambene usluge. Obuhvaćen je period od avgusta 2020. godine do februara 2021. godine, a rok za izmirenje duga po opomeni je 31. avgust 2021.
 
I, naravno, isključenja struje. Bez električne energije biće delovi Ćirila i Metodija, Heroja Pinkija, Mornarske, Vatroslava Jagića, Mitrovačke, Kotorske, Glavaša, Janošikove, kao i pojedine ulice u Kaću, Petrovaradinu i na Rimskim šančevima. Detaljne informacije su u OVOJ VESTI.
 
Gde ići?
 
Da li su svi van grada ili je prestalo da važi "pravilo" kako je "četvrtak novi petak" ili se možda svi štede za pravi petak? Ne znamo šta je po sredi, ali uglavnom ima malo događaja u danu pred nama.
 
Tamburica fest, 14. po redu, počeće u četvrtak u Novom Sadu. Promenadom fijakera, okićenih tamburašima, koji će ići od hotela "Novi Sad" ka "Štrandu" počeće u 18 časova.
 
Film "Zemlja meda" koji je privukao dosta pažnje biće emitovan u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke (Vojvode Putnika 1, prvi sprat), u 19 časova.
 
Ukoliko biste veče rezervisali za neki drugi film, možete da se prošetate do Kulturnog centra Novog Sada, gde se u 21 čas prikazuju "Sećanja" sa Hjuom Džekmenom u glavnoj ulozi.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
  • Omg

    18.08.2021 23:18
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti