VIDEO, FOTO: Građani ispred suda tražili "Pravdu za Ninu", tragično nastradalu devojku

Pedesetak građana protestovalo je ispred novosadskog suda zbog odluke da se osumnjičenom za ubistvo Nine Rađenović u Petrovaradinu ne odredi pritvor, kako je tražilo tužilaštvo.
VIDEO, FOTO: Građani ispred suda tražili "Pravdu za Ninu", tragično nastradalu devojku
Foto: 021.rs
Protestanti traže i da se ispita rad policije, tužilaštva i suda jer sumnjaju da je bilo više propusta u dosadašnjem postupku zbog kojih se 21-godišnji vozač iz Sremskih Karlovaca brani sa slobode. 
 
Kako javlja reporter 021.rs s lica mesta, tužilaštvo je u međuvremenu uputilo žalbu na odluku suda, što građanima daje nadu da će pritvor ipak biti određen. 
 
Nina Rađenović nastradala je 6. juna kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada.
 
 
Protesti su se sa ulica Petrovaradina preselili ispred suda, što je korak u radikalizaciji nezadovoljstva građana.
 
 
Protesti "Pravda za Ninu" su počeli krajem jula sa zahtevom da se pritvori osumnjičeni, a porodica je saopštila da ni posle gotovo dva meseca od nesreće on nije saslušan zbog godišnjih odmora prvo tužioca, a potom svog advokata. 
 
 
Ubrzo posle početka protesta osumnjičeni je saslušan u tužilaštvu i do prošlog petka se čekalo na odluku o predlogu za pritvor.
  • Majka

    19.10.2022 21:50
    ...
    Svi ste jaki na recima!Sta bi da je vase dete u pitanju???
  • Bravo Nebojša

    24.08.2021 00:39
    To je suština svega, proveriti rad tužilaštva i policije, sud ne može donositi odluke po zahtevu ulice već po zakonu.
  • Nebojša

    23.08.2021 21:57
    Sramota
    Kada je rec o pritvoru i povika na sud a ne na tuzilastvo da onda iznesem neoborive cinjenice i da postavim neka pitanja.
    Prvo, zasto svi cute ovi sto halabuču na cinjenicu da je TUZILAC ZAKAZALA saslusanje osumnjicenog za 10.09.2021 a nije ga zakazala za dan, dva ili 5 posle nesrece. ZAŠTO?
    Da li je u skladu sa ZKP i KZ RS tuzilac davala policiji instrukcije jer je bila na licu mesta s obzitom na smrtni ishod.
    Sta se to volsebno dogodilo da je naprasno saslusanje zakazano za 04.08.2021 kod tuzioca?
    Kada je tuzilac saznala za NOVE SVEDOKE?
    Da li je tuzilac PRE SASLUŠANJA SVEDOKA saopstila imena svedoka osumnjicenom vozaču i da li o tome postoji pisani trag? Da li je to u skladu sa ZKP što je uradila?
    A ovom upucenom sto se pravi pametan da kazem, da je vozac vozio 50 km/h do 60km/h svakako da smrtnog ishoda ne bi bilo
    Nesporno je prelazenje mimo pesackog prelaza.
    Da li je imala slusalice u usima s obzirom da je navedeno i ovde da je telefon nadjen sutra.
    Tuzilastvo je rak rana Srbije i sud nema razlog da posle 2 meseca odredi pritvor vozaču jer u pritvor treba TUZILAC. Vozac nije pobegao, nije bio alkoholisan i drogiran, a vozio je brzo, a koliko odredice vestaci, a koliko godina robije odredice sud.
    Nadam se da ce novinari 021 portala istine, lostaviti ova pitanja i dobiti odgovore i SVE CE BITI JASNO KADA SVE OBJAVE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti