FOTO: Rokov potok nekima još uvek služi kao deponija, nadležni najavljuju nastavak uređenja

Rokov potok, koji protiče kroz Petrovaradin, na nekim deonicama je pun smeća. Nadležni kažu da to ne ugrožava njegovu primarnu namenu, ali najavljuju nove radove na uređenju ovog vodotoka.
FOTO: Rokov potok nekima još uvek služi kao deponija, nadležni najavljuju nastavak uređenja
Foto: 021.rs
Iako je potok 2015. godine kompletno očišćen, danas se na nekim lokacijama ponovo može videti gomila šuta i mulja. Jedan deo toka je, u međuvremenu, izbetoniran i uređen ali su naslage mulja primetne i tu.
 
Ipak, kako za 021.rs kažu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, to ne ugrožava ovaj vodotok.
 
"Prema mišljenju stručnih službi, koje redovno prate situaciju na terenu, rastinje i smeće koje se trenutno nalazi u Rokovom potoku, ne ugrožava proticajni profil potoka, te je isti u funkcionalnom stanju", navodi se u odgovoru.
 
  
 
Rokov potok spada u tok drugog reda i upravljanje njime je u rukuma Vodoprivrednog društva Šajkaška. U narednom periodu je, prema ovogodišnjem programu radova, planiran nastavak uređenja potoka, i to na deonici između ulica Vuka Isakoviča i Mendulićeve. Upravo je ovaj potez sada pun šuta i drugog građevinskog otpada.
 
"Ovi radovi, koji se izvode u okviru redovnog održavanja, podrazumevaju čišćenje korita potoka i izmuljenje, odnosno uklanjanje nanosa, kao i rastinja iz potoka", kažu nadležni.
 
  
 
Tokom ove godine su uređeni i deo dna i obala potoka. Tada su na potezu od ulice Bukovački do do ušća u Bukovački potok postavljene betonske kanalete. Ovo bi trebalo da onemogući izlivanje vode iz potoka, što je predstavljalo veliki problem svima koji žive u njegovoj blizini.
  • Mira

    24.08.2021 11:06
    marko.lazic@021.rs
    Ko je zadužen za održavanje potoka u Dumbovu,posle svake veće kiše on se izlije i ja ne mogu iz kuće nigde.?
  • Ralle

    24.08.2021 08:08
    A I mi ostali,zasto smo dozvolili da nas povuku tudje nekulture,nekada nismo hodali po kesama,nismo ostavljali kese sa smece gde god,nismo gledaliu ojadjene zgrade od ruznih grafita,nismo hodali po izmetima pasa,decu treba na povodce da ne ugaze, opametimo se I dozovimo pameti moji novosadjani...neka ponovo saznaju ljudi da je privilegija buditi se u nasem lepom a cistom gradu
  • Ralle

    23.08.2021 22:47
    Koga briga za buduca pokolenja,Daj sada da izvucem sto vise,seci sumu,zatrpavaj potoke smecem,deca ce nam ionako otici u Nemacku ili Australiju a kad nestane svega,stari mudrac je rekao...novac necemo moci piti niti pojesti...opametimo se Jos dok imamo vremena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.