Kinezi grade novu ambulantu na Vidovdanskom naselju

Kineska firma China Construction Front Group gradiće novu ambulantu doma zdravlja na Vidovdanskom naselju pošto se jedina javila na tenderu vrednom više od 187 miliona dinara bez PDV.
Kinezi grade novu ambulantu na Vidovdanskom naselju
Foto: 021.rs
Na upravo završenom tenderu kineska firma javila se sa svojim ogrankom u Zrenjaninu, kao i domaćim firmama Geomehanika, KRIP inženjering i PARS Beograd.
 
Vrlo obiman posao radiće se po principu "ključ u ruke - projektuj i izvedi" i podrazumeva ceo postupak - od izrade tehničke dokumentacije i projekta, ishodovanja svih dozvola i uslova, gradnju, nadzor i predaju objekta na korišćenje Domu zdravlja "Novi Sad".
 
Firma China Construction Front Group u Srbiji osnovana je 2019. godine, sa sedištem u Zrenjaninu. Posao procenjene vrednosti 187,3 miliona dinara bez PDV dobila je ponudivši cenu od 172,5 miliona dinara bez PDV, a budući da nije bilo konkurencije i da su formalni uslovi ispunjeni, ugovor će biti potpisan na navedenu sumu.
 
Sa porezom, investitor - Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, platiće posao 206,9 miliona dinara. Izrada projekta koštaće nešto više od dva miliona dinara, a ostala suma pokriće radove.
 
Rok za završetak gradnje je 300 kalendarskih dana. Garantni rok za radove biće dve godine.
 
Nova ambulanta trebalo bi da se izgradi u bloku ulica Aleksandra Nevskog, Živojina Ćuluma i Emanuila Jankovića.
 
U oko 1.050 kvadrata objekta sa najviše jednim spratom, ambulanta će sadržati opštu praksu (sa osam lekara i sestara), stomatologiju (za decu i odrasle, ukupno četiri stomatologa i pet sestara), ginekologiju (ginekolog i sestra), pedijatriju (četiri lekara i pet sestara), patronažu (četiri sestre i dve medijatorke) i laboratoriju.
  • Nex

    25.08.2021 11:45
    Obzirom da se izgradnja planira na mestu gde je ogromni parking za potrebe kupaca na najlon pijaci, možete zamisliti kako će izgledati okolina naselja (od petka do nedelje) kada se tu završi ambulanta... i šta će biti sa dečijim igralištem i sportskim terenom ? Gde će nam se deca igrati ?
  • @Sho

    24.08.2021 17:26
    šta se čudiš
    pa odavno imamo authtone Mađare iz Vranja, svašta.
  • Salajčan

    24.08.2021 17:05
    ?
    Sad neka mi neko kaže da naš savet MZ,a i odbornici sa Salajke nešto rade za dobrobit nas Salajčana . Tuga i jad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.