Četvrtak vraća sunce - šta još donosi Novom Sadu?

Polako nam stiže i kraj avgusta i ispratićemo ga sa nešto nižim temperaturama.
Četvrtak vraća sunce - šta još donosi Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Četvrtak pred nama je 26. dan u mesecu. Avgusta 26. svašta se dogodilo i među tim "svašta" je i godina 1899. kada se rodio Rade Drainac, pesnik. I kada mislimo da mnogo znamo, sve razumemo i dobro tumačimo, možemo da se setimo stihova koji otvaraju pesmu "Klasične strofe":
 
"Bio bi mi potreban razmak od sto leta/ Da saznam kakvim sam strahotama savremenik bio."
 
Ako se kaže da su novine prvi obrisi istorije, onda je ova naša mala rubrika prvi trag budućnosti u kojoj vam poručujemo šta vas očekuje u danu pred vama.
 
Vreme
 
RHMZ najavljuje maksimalnih 25 stepeni Celzijusa za četvrtak, dok će minimalna temperatura biti 12°C. Sreda nas je okovala oblacima, a četvrtak nam donosi pretežno sunčan dan.
 
U večernjim satima pokoji oblačak i temperatura oko 20 stepeni.
 
Cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće kod meteoropata, takođe se najavljuje.
 
Dobro je znati
 
Trenutno nema najava da će u nekom delu gradu nestati vode, ali havarije se dešavaju svakodnevno i sve ispratimo na 021.rs. Isto tako, nema najava početka novih radova.
 
Prijavite se na newsletter
 
Ali tu su uvek isključenja struje. Bez nje će biti delovi Balzakove, Narodnog fronta, Jovana Raškovića, Judite Šalgo, kao i pojedini delovi Sremskih Karlovaca, Futoga i Veternika. Sve detalje imate na OVOM LINKU.
 
Novosadska toplana u okviru priprema za početak grejne sezone podseća korisnike da započeti radovi na kućnoj instalaciji moraju biti završeni. Takođe, kako kažu u Toplani, njihov završetak mora biti prijavljen Odseku za odnose s potrošačima ovog preduzeća najkasnije do srede, 1. septembra.
 
Gde ići?
 
Četvrtak je postao pripremni dan za zabavu petkom. Tako da nema preterano mnogo događaja.
 
Projekcija filma "In This World" održaće se u Crnoj kući, sa početkom u 20 časova.
 
Novosadski vokalni sastav Rock ’n’ hor nastupiće u okviru programa svečanog zatvaranja jubilarne desete manifestacije "Leto na Trgu galerija", u Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirke Rajka Mamuzića, u 21 čas.
 
Svetski dan pasa će se obeležiti u Škripa pabu, sa početkom u 19 sati.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.