Arsić: Ne seče se samo tri odsto stabala na Fruškoj gori

Samo tri odsto Nacionalnog parka Fruška gora se ne seče, dok se ostalih 97 odsto tretira kao komercijalna šuma.
Arsić: Ne seče se samo tri odsto stabala na Fruškoj gori
Foto: 021.rs
To je rečeno na Letnjem ekološkom forumu u Muzeju savremene umetnosti, tokom predstavljanja pokreta Odbranimo šume Fruške gore.
 
"Fruška gora je javno dobro i nije normalno da se šume seku na komercijalan način. Za protekle dve i po godine smo inspekciji podneli 30 prijava zbog seče šume i sve su bile opravdane, dok su do tada odbacivane kao neosnovane", izjavila je Dragana Arsić iz Odbranimo šume Fruške gore.
 
Ona je izjavila da Odbranimo šume Fruške gore ima insajdere u javnim preduzećima, zbog čega je borba pokreta uspešna.
 
"Institucije prate šta radi pokret i stičem utisak da inspekcija želi da, preko prijava Odbranimo šume Fruške gore, dobije vetar u leđa kako bi mogla profesionalno da obavlja posao", rekla je Arsić.
 
Ona je iznela podatak da je pošumljenost Srbije trebalo 2025. godine da dostigne 40 odsto, a da je sada na tek 27 odsto.
 
Godišnje se pošumljava jedva 2.000 hektara, dok se istovremeno stare šume seku, konstatovala je Arsić. 
  • Da ne preterujemo

    04.03.2022 19:33
    Zalosno
    Pa nek se vidi ciji je taj clan sto je udario aktivistu dal taj bese iz rakovca suma se uvek sekla,vec razne organizacije hoce hleba bez motike I eto problem savestan Sumar sasvim dovoljan!
  • Voja

    30.08.2021 11:07
    Zaštitari
    Od ovih koji seku jedino su gori zaštitari željni pažnje medija, kompleksaši koji daju sebi na značaju bez ikakvih rezultata.Skupljaju potpise, prave peticije, podnose nekakve tužbe (pitanje da li postoje), a rezultat nula.Na kraju balade nadaju se da prerastu u neku političku opciju i dođu do para sa budžeta.Za toliko vremena dizanja galame, tužbi neka objave koliko su stabala posadili...
  • Bojan

    26.08.2021 10:44
    @Nsnsns

    Stvarno strašno, cimaju lopove u krađi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti