Festivalski petak u Novom Sadu - sunce, izmena autobuskih linija, svirke

Petak je stigao i to veoma brzo.
Festivalski petak u Novom Sadu - sunce, izmena autobuskih linija, svirke
Foto: 021.rs
Biće dobar dan, pogotovo onima koji ne moraju da ustaju rano, a mogu da ležu kasno. Ponovo je uhvatila festivalska groznica Novi Sad, pa ima mnoštvo događaja koje možete da posetite. 
 
U svakom slučaju, pred nama je sunčani petak i, podjednako važno, sunčani vikend. 
 
 
Vreme
 
RHMZ najavljuje prijatnih 25 stepeni Celzijusa za petak, dok će minimalna dnevna temperatura biti 11 stepeni. Vraća nas to u ono varljivo prolećno vreme, kada je ujutru prohladno, a preko dana taman kako treba.
 
Očekuje nas pretežno sunčano vreme, kakvo će biti i tokom vikenda. Što znači samo jedno - potrebno je da dobro iskoristite dane pred vama.
 
Biometeorološke prilike će imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Sa srcem samo neki problemi. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna.
 
Treba znati i...
 
Autobusi GSP-a na linijama 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63 i 64 od 3. do 5. septembra, od 15 sati do dva časa ujutru, promeniće trase kretanja zbog održavanja Festivala uličnih svirača. 
 
Posle Bulevara Mihajla Pupina i Varadinskog mosta autobusi će skretati desno ka drumsko-železničkom mostu (novi Žeželjev), odnosno Reljkovićevoj ulici, odakle će saobraćati do Preradovićeve ulice i dalje nastavljati redovnim trasama kretanja.
 
Bez struje u jednom delu dana u petak će biti delovi Subotičke, Bogdana Šuputa, Bulevara patrijarha Pavla, kao i Patrijarha Rajačića u Sremskim Karlovcima. 
 
Ako vam je potrebna mapa da biste se snašli u raskopanom gradu - mi smo je napravili za vas.
 
 
Gde ići?
 
Petak je dan za zabavu. U Novom Sadu će u danu pred vama biti dosta toga. Evo nekih događaja:
 
Događaj koji se ne propušta u Miletićevoj je ulici. Atheist rap nastupa u Domu b-612, koncert počinje 20:30, a kapije se otvaraju sat vremena ranije.
 
Vojvođanski bluz bend pevaće čuvene pesme na Čardi Liman, sa početkom u 21 čas.
 
Novosadski noćni bazar, 25. po redu, organizuje se na stalnom mestu, na Ribljoj pijaci, a počinje u 18 sati.
 
Otvaranje izložbe "Čovjek, na čudan način" Krsta Andrijaševića održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u 20 časova.
 
Promocija romana "Sve moje sestre" Lare Barne biće organizovana u glavnoj Gradskoj biblioteci, u 19 sati.
 
Održava se i Novosadski festival knjige, pa ćete u Hotelu Vojvodine, od 17 časova moći da se upoznate sa Dušicom Mrđenović i Katarinom Sarić, a od 18 sati moći ćete da čujete Katarinu Pantović i Miloša Markova.
 
Predstava "Spektakl" Studija za suvremeni ples biće izvedena u Kreativnom distriktu, sa početkom u 20 sati.
 
Ako ste propustili...
 
 
 
  • DRF

    02.09.2021 23:18
    GRADONACELNICE KAKO TE NIJE SRAMOTA !!!
  • Šokirani

    02.09.2021 22:52
    Izvinjavam se što ostavljam komentar u okviru ovog teksta. Skoro je 23 časa i na Limanu trešti muzika. Četvtak veče!!! Dokle ćemo biti terorisani ovom bukom. Ovo je strašno! Sramota! Sutra radimo, deca treba da idu u školu. Prozori su nam zatvoreni, ali je ozvučenje takvo da ništa ne pomaže. Niko ne može da dpava. Muzika je očajna, katastrofalna. Kome da se obratimo da nas zaštiti od ovakvih manifestacija. Sramota! Strašno! Za koga je ovo dobro! Ovakav tip koncerata treba da bude organizovan na nekoj poljani nekoliko kilometara daleko od naseljenog mesta! Sramota šta nas terate da trpimo!
  • /

    02.09.2021 21:29
    /
    na mapi fale i radovi na futoskom putu kod jugoalata.
    time je gradonacelnik pokrio ama bas svaki deo grada da bude zakrecen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.