Šta donosi sreda Novom Sadu - nove radove na Bulevaru kralja Petra

Pred nama je sreda koja čuva Novom Sadu još malo lepog vremena.
Šta donosi sreda Novom Sadu - nove radove na Bulevaru kralja Petra
Foto: 021.rs
Ljudi obično kažu kako posle 25. godine vreme počne da "leti" mnogo brže, odnosno godine prolaze sve nervoznijim korakom.
 
Ako mislimo da je to tačno, onda bismo mogli da kažemo kako je sreda za nedelju ono što je 25. za život - vreme nakon srede krene brže da ide - začas je tu vikend i brzo je tu ponedeljak.
 
Vreme
 
RHMZ najavljuje da nas u sredi pred nama očekuje maksimalnih 25 stepeni Celzijusa, dok će minimalna temperatura, kao i prethodnih dana biti 11 stepeni.
 
Dan će biti pretežno sunčan, pa ukoliko vam je slobodan, možete da ga iskoristite za uživanje u parkovima ili kraj reke, mada neće biti baš za kupanje.
 
Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. 
 
Dobro je znati...
 
Ponovo Bulevar kralja Petra I... Režim saobraćaja menja se na Bulevaru kralja Petra I u delu od raskrsnice sa Ulicom Kraljevića Marka do Ulice Zmaj Ognjena Vuka broj 19 (DZ "Jovan Jovanović Zmaj").
 
U ovoj fazi radova, za saobraćaj će biti zatvorena saobraćajna traka uz neparnu stranu Bulevara kralja Petra I (uključujući i rakrsnicu), od dela Ulice Kraljevića Marka do Zmaj Ognjena Vuka broj 19, a kompletan saobraćaj se preusmerava u drugu saobraćajnu traku.
 
Zbog radova na vrelovodu privremeno će biti zauzeta jedna saobraćajna traka u Ulici Đorđa Rajakovića.
 
Prijavite se na newsletter
 
Da znate i da Novosadska toplana u sredu, 8. septembra počinje sa punjenjem kućnih instalacija u objektima na celokupnom sistemu daljinskog grejanja grada.
 
I naravno, struja. Bez nje je teško, ali će bez nje u jednom delu dana biti delovi Šekspirove, Bulevara cara Lazara, Narodnog fronta, 1300 kaplara, Bulevara despota Stefan, Balzakove, Suvoborske, Novosadskog puta, Marije Bursać, kao deo Bukovačkog puta.
 
I znate šta je još dobro znati? Dobro je znati da je mali Boško Gugleta stigao u Budimpeštu na lečenju. Sada neka medicina uradi svoje i neka Boško bude dobro.
 
Gde ići, šta raditi?
 
Znate da se sreda u Novom Sadu rezerviše za "Kviz na slovo" u Radio kafeu (Miletićeva 45). Dobro društvo, dobre nagrade i dobra lokacija. Kviz počinje u 19:30 časova, a ako ste zainteresovani za učešće, treba najpre da se prijavite.
 
Radionica o tome kakve odnose kreiramo održaće se u KC Lab, u 18 časova.
 
Zajedničkom veganskom večerom biće obeležen 11. rođendan Otvorene kuhinje CK13. Događaj počinje u 20 časova.
 
Predavanje Gorana Vasina na temu "Đorđe Natošević - portret jednog vremena" održaće se u Ogranku SANU u Novom Sadu, u 18 časova.
 
Ukoliko ste propustili
 
  • nezamislivo

    08.09.2021 06:12
    A za to vreme, isti taj "bulevar" nema trotoar od broja 23 do broja 97 (od Pantera do Sajma) i već 30 godina od kako su počeli da ruše kuće i podižu zgrade mi gacamo po blatu ili prašini, sklepanim pločicama, šljunku ili po kolovozu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti