Više od milijardu dinara za nastavak radova na gradnji "Kamenice 3"

Institut za onkologiju Vojvodine raspisao je javnu nabavku za nastavak radova na gradnji objekta "Kamenica 3", a procenjena vrednost je oko 1,3 milijarde dinara, saznaje 021.rs.
Više od milijardu dinara za nastavak radova na gradnji "Kamenice 3"
Foto: 021.rs
Ovo je druga faza radova koji su započeti prošlog septembra gradnjom PET centra (centra za pozitronsko emisionu topografiju) od oko 2.500 kvadratnih metara i sada će uslediti dizanje same "Kamenice 3" od oko 6.000 kvadrata namenjene institutima u Sremskoj Kamenici.
 
Prema tenderskoj dokumentaciji, "Kamenica 3" će biti četvorospratnica, a to će se dobiti rekonstrukcijom i dogradnjom sadašnjeg objekta Centra za imidžing i dijagnostiku za potrebe Instituta za onkologiju i druga dva instituta. 
 
U dokumentaciji se navodi da će izvođač radova imati 18 meseci da obavi radove. Rok za dostavljanje ponuda je 19. oktobar, a procenjena vrednost radova je 1,3 milijarde dinara bez PDV-a. 
 
U međuvremenu, kako 021.rs saznaje, poskupela je i prva faza radova i troškovi su porasli za 133,3 miliona dinara, pa je gradnja PET centra košta, za sada, više od milijardu dinara. Vrednost posla je porasla zbog nepredviđenih radova. Izvođači radova u prvoj fazi su "Energotehnika - Južna Bačka", "Dijagonala", "Graditelj NS", "ION Solutions" i "Montop".
 
Sa povećanjem cene radova u prvoj fazi, uz procenjenu vrednost druge faze radova, ukupna cena gradnje "Kamenice 3" je približna sumi od 2,6 milijardi dinara. To je nešto više od 2,4 milijarde dinara, koliko se Vlada Vojvodine zadužila prošle godine kako bi finansirala ovaj projekat. 
 
Uz to, procenjena vrednost nabavke razne medicinske i nemedicinske opreme za prvu fazu je 98,8 miliona dinara. Pojedini tenderi su već gotovi i oprema bi trebalo da bude isporučena, dok su druge javne nabavke u toku. 
  • Hans

    14.09.2021 21:51
    Velike investicije pred izbore, treba maznuti pare za kupovinu glasova i za sendvicare.
  • Nepoznata

    14.09.2021 20:17
    Kako da ne
    Sve je to lepo zgrada,suma,oprema..A gde da nadjemo radnike? Hoce doci imigranti da rade i sa kojim znanjem?
  • Q

    14.09.2021 20:06
    Sitna su to ulaganja s obzirom koliko ljudi danas zivi oko NS.
    Svuda su guzve i redovi.
    Svuda ti treba veza.
    Mala smo bara prepuna starih i bolesnih krokodila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti