Uzbuna, petak je. Jeste li spremni za pokaznu vežbu?

Petak je, konačno, pred nama.
Uzbuna, petak je. Jeste li spremni za pokaznu vežbu?
Foto: 021.rs
Bila je ovo jedna duga nedelja, ali to je kod svakog različito, pa je jednostavno ne biti saglasan sa tim. Isto tako, jednostavno je biti saglasan sa tim da je petak dan koji se uvek iščekuje.
 
Tako da, naspavajte se, protutnjajte kroz radno vreme i onda, napokon, "sve četiri u vis".
 
Vreme
 
Bila je lepa ova nedelja, ali će poslednji radni dan doneti kišu i grmljavinu.
 
Kako najavljuje RHMZ, u Novom Sadu će u petak biti maksimalnih 26 stepeni Celzijusa, dok će minimalna temperatura biti 18°C.
 
Poslepodnevni pljuskovi su u igri, kažu u RHMZ.
 
Iako će petak biti tmurniji i s kišom, vikend će ići nama u prilog, tako da ne brinite. 
 
Meteorološke prilike će biti nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u mišićima, nervoza i poremećaji sna.
 
Treba da znate i...
 
Ukoliko u petak oko 10 časova budete prolazili Trgom slobode i vidite veliki broj vatrogasaca i policajaca, nemojte da se zabrinete. U pitanju je vežba. 
 
Vatrogasci-spasioci će izvesti pokaznu vežbu, a na zboru će biti izložen deo vozila i opreme kako bi građani, a posebno najmlađi, mogli da ih vide.
 
Parkiranje u okolini Novosadskog sajma biće posebno organizovano od 18. do 24. septembra, zbog održavanja 87. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Kako će se parkiranje organizovati, pogledajte na OVOM LINKU.
 
Saobraćaj će u petak biti zabranjen u dve srednje saobraćajne trake ispod nadvožnjaka u Temerinskoj ulici, zbog provere njegovog opterećenja. Ova zabrana će važiti od 8 do 16 časova.
 
U petak će deo Starih Ledinaca, Ulica Vuka Karadžića i okolne ulice, ostati bez vode u periodu od 8 do 15 časova.
 
Bez struje će biti delovi Bulevara cara Lazara, Fruškogorske, Milice Stojadinović Srpkinje, Blagoja Parovića, Heroja Pinkija, Rudničke, Rakovačke, Narodnog fronta, kao i deo Čerevića. Detalji su OVDE.
 
Gde ići, šta raditi?
 
Ako planirate da osvežite baštu ili da ukrasite terasu, Cvetna pijaca će se organizovati u petak, na platou ispred Spensa.
 
Predstava "Igre iz duše III" igraće se u Kulturnoj stanici "Svilara", u 19 časova.
 
Ukoliko želite decu da naučite šta je to opera, možete ih odvesti u "Svilaru", gde će pre predstave, u 18 časova, biti organizovana radionica "Opera, šta je to?".
 
Izložba, performans i žurka Marka Popadića biće organizovani u KC Lab, sa početkom u 19 časova.
 
DJ set za kafe-galeriju "Frida" pripremio je Dub Duba, a nastup počinje u 21 čas.
 
Animal instinct nastupiće u "Lazinom teletu" u 22 sata.
 
Koncert Duo flauta i kontrabas održaće se u Kulturnoj stanici "Eđšeg", u 20 časova.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
  • piskaralo

    17.09.2021 11:04
    da napravim plan, pokazna vežba, cvetna pijaca pa frida
  • Sajam?

    16.09.2021 22:09
    Ko je ovde lud?
    Sajam, a raste broj zaraženih u Novom Sadu, đaci ne idu u školu ako je dvoje u odeljenju pozitivno, opšta papazjanija. Koji mozak je to sve smislio!?
    Ludilo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti