Odlučeno ko će rekonstruisati još jednu deonicu katastrofalnih staza na Futoškom putu

Radnici "Put investa" imaće posla u narednim mesecima.
Odlučeno ko će rekonstruisati još jednu deonicu katastrofalnih staza na Futoškom putu
Foto: 021.rs
Nakon što su dobili posao rekonstrukcije oko 9,5 kilometara biciklističke i pešačke staze na delu Futoškog puta, od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara patrijarha Pavla, radiće još jednu deonicu.
 
Reč je o deonici od Hajduk Veljkove do Antona Čehova, koja je deo veće etape planirane za rekonstrukciju u toku naredne godine. Krajnji cilj je da se rekonstruišu kompletne staze duž Futoške ulice i Futoškog puta, koje su u katastrofalnom stanju.
 
"Put invest" je bio jedini ponuđač na upravo okončanom tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, s ponuđenom cenom tek nešto nižom od procene gradskih urbanista. Zajedno sa geodetima iz firme "Teston Geosystems" imaće osam meseci da završe posao vredan 59,4 miliona dinara sa PDV.
 
I dok će uslediti priprema terena na ovoj deonici, uveliko se pripremaju radovi na potezu od Hajduk Veljkove do Bulevara patrijarha Pavla, koja je i najudarnija za bicikliste. 
 
Ceo projekat za nove pešačke i biciklističke staze duž Futoške ulice i Futoškog puta podrazumeva proširenje biciklističkih staza na širinu od dva metra, što će omogućiti brži i bezbedniji protok biciklista u oba smera. I pešačke i biciklističke staze biće pomerene dalje od korenovog sistema stabala duž cele ulice, a nije planirana seča nijednog stabla. 
 
Duž deonice urediće se parking za vozila i bicikliste, biće postavljene klupe, uređeno zelenilo i postavljene pojedine pijacete (manji trgovi, u planu u Braće Ribnikar). Za pešačke staze koristiće se behaton ploče u beloj, sivoj i žutoj boji, kolski prilazi biće asfaltirani, a biciklističke staze biće obojene u asfalt crvenu na pojedinim deonicama.
 
Više o celom projektu i planovima za Futošku ulicu i Futoški put čitajte na OVOM LINKU.
  • Inspektor

    28.09.2021 23:18
    Zasto Put invest?
    Zbog čega dati tako lep posao i bitan, firmi poput put investa koji zaista radi brze ali i kusavo, lose.
  • !?!?

    27.09.2021 16:50
    ?!?!
    "Odlučeno ko će rekonstruisati još jednu deonicu katastrofalnih staza na Futoškom putu"

    Jedno je 100% sigurno: Kad je i ako je rekonstruišu biće još katastrofalnija!!!
  • Jevrem Uskoković

    27.09.2021 16:35
    Svake godine ista priča i na kraju ništa.
    Ja inače tamo živim pa se uvek obradujem najavama al sad neću da se upecam jer ovima naprednima ništa više na verujem.
    Da budem pravičan do kraja, više je DS otpada u toj stanci nego onih pravih, izvornih, bivših radikala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti