Gradi se dovodnik za Begeč, biće smanjen broj nelegalnih priključenja

Sredinom septembra počeli su radovi na povezivanju naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada.
Gradi se dovodnik za Begeč, biće smanjen broj nelegalnih priključenja
Foto: 021.rs
Vrednost ove investicije iznosi 115 miliona dinara, izvođač radova je DOO Bulevar Company Novi Sad, dok je rok za završetak radova šest meseci.
 
U pitanju je izgradnja dovodnika ukupne dužine 3,5 kilometara. Ovim projektom je predviđeno da se azbest-cementni cevovod ukine i umesto njega postave čelične cevi prečnika 400 milimetara.
 
"Dok radovi budu trajali, stanovnici Veternika i Futoga povremeno će ostajati bez vode i to isključivo u situacijama kada se budu radili šahtovi. Do prekida eventualno može doći i ukoliko se tokom radova dese havarije koje je teško predvideti. Sadašnji azbest-cementni cevovodi su vremešni, podložni havarijama i male su propusne moći. Izgradnjom novog duktilnog cevovoda fi 400 mm prema Veterniku i Futogu, kao i Begeču, značajno će se povećati količina dopremljene pitke vode za navedena naselja", navodi se u saopštenju "Vodovoda i kanalizacije". 
 
Tokom ovih radova JKP "Vodovod i kanalizacija" izvršiće kontrolu svih postojećih priključaka što će smanjiti broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu i time doprineti urednijem vodosnabdevanju u budućnosti.
  • Bob Rock

    30.09.2021 14:38
    Kanalizacija
    Begec ima dobru vodu ne treba gradska, treba kanalizacija, kad ce to prikljuciti, nadam se pre izbora ako hoce glasove.
  • Jelena

    27.09.2021 21:29
    Fitog će biti bez vode????
    Pa Futog je hronično bez vode!
    2x nedeljno su najavljeni radovi
    2-3x nedeljno su havarije
    Ostatak vremena pritisak je dovoljan da sipaš u čašu (doduše ako si strpljiv), da se istuširaš i upališ neku mašinu posle ponoći, pa do 5 ujutro...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti