Balašević dobija muzej u Novom Sadu, nalaziće se uz kej

Novi muzej koji se planira Urbanističkim planom Univerzitetskog parka biće posvećen novosadskom kantautoru Đorđu Balaševiću.
Balašević dobija muzej u Novom Sadu, nalaziće se uz kej
Foto: 021.rs
To je potvrdio direktor JP "Urbanizam" Dušan Miladinović, navodeći da će prostor u Univerzitetskom parku biti spomen-muzej.
 
Muzej će se nalaziti u blizini keja i Dunava, koje je Balašević opevao u svojim pesmama.
 
Muzej se planira na prostoru od 500 kvadratnih metara. Imaće galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu i druge tehničke i sanitarne prostorije.
 
Objekat će biti prizeman, na 300 kvadratnih metara bruto prostora. 
 
Prema predlogu urbanista, pre izgradnje bi morao da se raspiše arhitektonski konkurs za ovo zdanje.
 
Za sada nema informacija kada bi izgradnja ovog muzeja mogla da počne. 
 
Urbanistički plan se nalazi na javnom uvidu, a više detalja građani mogu da pogledaju na OVOM LINKU.
 
Đorđe Balašević preminuo je 19. februara ove godine, u 67. godini. 
  • Stara Novosađanka

    04.01.2022 12:04
    Lopovi
    "Ne lomite mi bagrenje"!!! Ne kradite nam parkove, ne kradite nam novce. Za novac, koji ste vi zaradili, zidajte i hotel sa 111. soba, ali na patceli, koju vam je babo ostavio. E, onda, ako vam je toliko za srce prirasla, poklonite to Oliveri uz naš blagoslov. SRAM VAS BILO !!!
  • Saši

    23.12.2021 08:12
    Debilizam
    Pre svega zašto tuširi park,a drugo muzej može biti u njegovoj kući u Novom Sadu.NOVI SAD je imao puno veća imena pa nisu dobili spomen dom.Debilizam i neodgovornost vlasti.
  • Nena

    03.10.2021 10:44
    Ova vlast ne zasluzuje da mu spomene ime a kamoli sta drugi. Osim toga, meni su upale u oko "male tehnicke nelogicnosti" - muzej povrsine 500 kvadrata - prizemni objekt - gradu se na bruto povrsini od 300 kvadrata, nesto malo smrducka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti