Društvo za zaštitu i proučavanje ptica podnelo krivičnu prijavu, poziv na linč na lovačkom forumu

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije podnelo je krivičnu prijavu zbog pretnji smrću putem komentara na jednom lovačkom forumu.
Ova prijava, kao i komentar, usledili su dve nedelje nakon demoliranja terenskog vozila ovog društva ispred prostorija u Novom Sadu.
 
Kako navode u Društvu, godinama su mete lovaca koji pozivaju na fizički obračun sa zaštitarima prirode.
 
"Opskurni lovački forum koji godinama unazad poziva na linč zaštitara prirode objavio je komentar svog člana u kome on kao reakciju na vest da je terensko vozilo Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije demolirano izjavljuje da podržava demoliranje vozila, poziva na fizički napad na aktiviste i nada se da će neko članove i zaposlene DZPPS 'okačiti o neku granu'. Ovakvi navodi koji dolaze od člana foruma koji okuplja više od 4.000 naoružanih osoba izazvali su strah i osećaj nebezbednosti kod članova i zaposlenih DZPPS. Godinama unazad pretnje dolaze od strane osoba kojima smetaju aktivnosti usmerene ka direktnoj zaštiti ptica, otkrivanju, sprečavanju i prijavljivanju nezakonitog lova, tj. krivolova", navode u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
 
Osnov za krivičnu prijavu je ugrožavanje sigurnosti iz Krivičnog zakonika.
 
"Oštro osuđujemo navedene pretnje i pozivamo institucije da preduzmu mere iz svoje nadležnosti, u cilju garantovanja bezbednosti naših članova i zaposlenih", poručuju u Društvu.
 
Detaljnije o incidentu u kojem je oštećeno terensko vozilo ove organizacije na parkingu na Novom naselju čitajte OVDE.
  • Živo biće

    28.09.2021 18:00
    Stvarno bre lovci izađite više iz srednjeg veka, ne morate ubijati da biste preživeli, znači da ubijate iz zadovoljstva. Ako volite prirodu, na šta se uvek vadite, idite u prirodu bez oružja, šetajte, posmatrajte prirodu. Šta vam je to život toliko loše uradio pa da mrzite sve oko sebe, sve što nije vaše?
  • Priroda

    28.09.2021 16:55
    Lovci ubice
    Ne samo da ubijaju životinje, sad su prešli i na maltretiranje ljudi koji proučavaju ptice? Ko je sledeći?
  • MonteDushano

    28.09.2021 16:06
    Srbija, tako mala a kolosalno podzemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti