Neizvesno kada će početi da radi obnovljeni Dom zdravlja na Limanu

Za sada nije poznato kada će uslediti otvaranje Doma zdravlja "Liman" koji je zatvoren za građane skoro 600 dana iako su građevinski radovi gotovi, saznaje 021.rs.
Neizvesno kada će početi da radi obnovljeni Dom zdravlja na Limanu
Foto: 021.rs
U Upravi Doma zdravlja "Novi Sad" za 021.rs navode da je u toku unošenje medicinske opreme i nameštaja, ali da ne mogu da nam kažu kada će objekat početi sa radom.
 
Kako su nam rekli, čim bude obavljeno sve što je neophodno da ambulanta počne da radi, javnost će o tome biti obaveštena, a dodali su i da je njihova želja da građani što pre počnu da koriste ovu ambulantu.
 
Podsetimo da su građevinski radovi, koji su kasnili mesecima zbog vanrednog stanja i problema sa isporukom građevinskog materijala iz inostranstva, završeni krajem avgusta i tada je najavljeno da će ambulanta na Limanu uskoro početi da radi, ali bez konkretnog datuma, već samo uz procenu da bi to trebalo da bude krajem septembra.
 
Rekonstrukcija ambulante je koštala više od 931 milion dinara sa PDV-om, što je oko 100 miliona više od prvobitne cene sa javne nabavke. Nov nameštaj i drugi poslovi će koštati još oko 50 miliona dinara.
 
Kažimo i da je prvobitan rok za završetak radova bio 400 dana, ali je on istekao u martu, te je tada produžen za još 150 dana.
  • Sara

    08.10.2021 11:57
    Peške na 2. sprat bez lifta
    Nemam komentar koliko ne postoji sluh za građane i pacijente. Treba napomenuti da su pojedini lekari premešteni u DZ Bulevar koja je zgrada bez lifta, tako da moja mama sa 80. godina i srčanim problemima svaki put mora da se penje na drugi sprat stepeništem te se vuče uz ogradu i jedva se popne gore. Ko zna koliko još penzionera isto tako jedva dođu do lekara. Dok se Liman ambulanta otvori, pitanje je koliko penzionera će to dočekati.
  • Vesna

    05.10.2021 23:42
    Bolje da su zaposlili dodatno medicinsko osoblje, da ljudi malo danu dušom u ova luda vremena, nego što šminkaju zidove.
  • Bojan

    05.10.2021 12:09
    @Rkekoke

    Pa što nam to onda ne objasni neki zidar ili tesar, umesto tebe - botovskog šibicara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.